Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Guvernul evită să spună în…

Guvernul evită să spună în baza cărui act, Gaburici a fost înmatriculat la universitate și vorbește despre substituirea dosarului original de studii

Guvernul R. Moldova a venit cu o precizare, ca urmare a noilor informații apărute în presă despre studiile premierului Chiril Gaburici. Instituția susține că Gaburici nu are diplomă de BAC și că a fost înmatriculat la universitate „conform cadrului legal de la acea vreme”, fără a specifica actul în baza căruia acesta a fost admis la studii. În precizarea Guvernului se spune că poliția „verifică inclusiv versiunea prin care dosarul original de studii să fi fost substituit, ceea ce ar explica și eventuala apariție a unei diplome de Bacalaureat cu însemne de falsificare”.

„Astăzi în unele surse mass-media din Moldova a apărut o informație privind eventuala deținere de către Premierul Chiril Gaburici a unei diplome de Bacalaureat. Informația este ruptă din contextul unui raport mai larg al Ministerului Educației oferit Parlamentului și prezentată în mod eronat.

Ținem să informăm încă o dată publicul, că Premierul Chiril Gaburici nu deține diplomă de Bacalaureat, lucru comunicat anterior în mod oficial presei. Înmatricularea la ASEM a lui Chiril Gaburici nu s-a făcut în baza unei diplome de Bacalaureat, fapt făcut public de Premier. Înmatricularea la instituțiile de învățământ superior a avut loc, conform cadrului legal de la acea vreme, care permitea accesul la studii superioare fără diplomă de Bacalaureat.

La moment, Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat pe informațiile tirajate în campania de presă privind studiile Premierului și verifică inclusiv versiunea prin care dosarul original de studii să fi fost substituit, ceea ce ar explica și eventuala apariție a unei diplome de Bacalaureat cu însemne de falsificare.

Ținem să menționăm că titlurile manipulatorii, potrivit cărora Chiril Gaburici deține o diplomă de Bacalaureat cu semne de falsificare nu își găsesc confirmare nici în raportul Ministerului Educației, care menționează expres: „Din actele prezentate reiese că dosarul este deschis […] pe faptul deținerii de către Prim-ministrul Republicii Moldova Chiril Gaburici a diplomei de Bacalaureat care poartă semne de falsificare”, care, din infomațiile noastre nu există”, se spune în precizarea Guvernului.