Grupul PPE din Parlamentul European: „Facem apel la fostul Guvern să permită tranziția fără probleme”

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European (PE) face un nou apel către Guvernul Filip să acţioneze responsabil şi să permită o tranziţie fără probleme la guvernare, inclusiv prin asigurarea accesului la toate instituţiile statului.

„Noi, grupul PPE din Parlamentul European, suntem extrem de preocupaţi de ultimele evoluţii din Republica Moldova.

Susţinem pe deplin deciziile luate de Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv formarea coaliţiei guvernamentale, condusă de Maia Sandu, cu o agendă proeuropeană pe baza unui angajament reciproc fata de reforme si a principiilor fundamentale consacrate in UE Acord de asociere.

Acest lucru nu este doar legitim şi legal, ci reflectă voinţa cetăţenilor moldoveni care trebuie respectată.

Grupul PPE îşi reiterează cu fermitate apelul la calm şi reţinere. În mod deosebit, apelăm la fostul guvern şi la alte forţe politice să acţioneze în mod responsabil şi să permită o tranziţie lină a guvernului, inclusiv accesul şi supravegherea politică a tuturor instituţiilor statului”, se arată într-un comunicat.

Acesta este al doilea apel al celui mai mare partid din Parlamentul European. Anterior, Joseph Daul, preşedintele PPE a salutat decizia Blocului ACUM de a susține candidatul socialiștilor la funcția de președinte al Parlamentului. Acesta subliniază că decizia ACUM este un gest de maturitate politică, necesar pentru a-l împiedica pe Plahotniuc să controleze R. Moldova.

Din 2017, atât Partidul Acțiune și Solidaritate, cât și Partidul Platforma DA, fac parte din familia Partidului Popular European.

În acest context şi Comisia Internațională a Juriștilor (ICJ) și-a exprimat astăzi, 12 iunie, îngrijorarea cu privire la evoluțiile recente din R. Moldova, despre care punctează că „paralizează efectiv guvernarea în țară”

Citeşte şi:


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Iacob Tofan

  13.06.2019

  Stimați cetățeni ai Republicii Moldova !

  Consider, V-ați convins, Guvernul democratului Filip și-a bătut joc de poporul nostru.
  Acum, acest Guvern, format din oameni cu obrazul porcului, nicidecum nu vor să cedeze. Inventează cu Curtea Anticonstituțională mafiotă minciuni din cele mai gogonate pentru a se menține la putere. Parlamentul vechi al RM, cu deputații cumpărați de Plahotniuc pe banii din miliardele furate, pe care tot pe spatele noastre le-au pus, fac posibilul și imposibilul pentru a apăra tâlharii, șmecherii și chiar foarte insistent pe pușcăriașul ILAN ȘOR – RUȘINEA MELEAGULUI MOLDAV, pe care mafioții l-au băgat în noul Parlament.
  Stimați cetățeni !

  1. Susțineți cu mare convingere Guvernul, condus de Dna Maia Sandu, care e un Guvern legitim, necătând la minciunile gogonate, inventate de Curtea Anticonstituțională mafiotă.
  2. Partidul Democrat trebuie plasat la gunoi.

  Stimați Polițiști !

  1. Nu Vă faceți de rușine în fața lumii și a copiilor voștri.
  2. Permieți cu mare convingere Guvernului, condus de Dna Maia Sandu, care e un Guvern legitim să-și ocupe locurile legitime de muncă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *