Greceanîi: „Năstase și Ceban trebuie să semneze un pact de neagresiune”

Candidații la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea socialiștilor și a blocului ACUM trebuie să semneze un așa-zis pact de neagresiune, susține președinta Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Zinaida Greceanîi.

Potrivit liderei socialiștilor, cel mai probabil, Ion Ceban și Andrei Năstase vor lupta din nou pentru fotoliul de edil al capitalei, iar aceștia trebuie să pună accent pe programele electorale și să nu discute despre geopolitică, deoarece „trebuie să fim raționali, să prietenim cu toate țările”.

Greceanîi a precizat, în cadrul ediției din 23 august a emisiunii „Главный вопрос” de la NTV Moldova, că decizia privind candidații la alegerile locale va fi luată la consiliul PSRM din 30 august.

De asemenea, aceasta a adăugat că scrutinul local va fi „un test pentru coaliție”.

Președinta Parlamentului a spus că nu știe pentru ce perioadă va fi semnat un nou acord între PSRM și ACUM.

Potrivit lui Dodon, acordul este compus din câteva compartimente și vizează: reforma justiției, politica internă, activitatea în Parlament, alegerile locale și politica externă.

Foto: tribuna.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *