Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Motivul pentru care Parlamentul este…

Motivul pentru care Parlamentul este convocat în ședință și ce subiecte vor fi discutate

Solicitarea de a fi organizată o sesiune extraordinară a Parlamentului a fost înaintată de Guvern, pe motiv că există mai multe subiecte care necesită examinare cât mai curândă și nu pot fi amânate pentru luna septembrie, atunci când ar urma să fie demarată sesiunea toamnă-iarnă.

Anunțul a fost făcut de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, după ședința Biroului permanent al legislativului.

Potrivit acesteia, sesiunea extraordinară a Parlamentului ar urma să aibă loc pe 15 și 16 august, iar astăzi, 14 august, a fost aprobată agenda ședinței.

Cele mai importante subiecte, care au stat la baza solicitării Guvernului de a convoca ședința extraordinară, se referă la votarea în lectura a doua a proiectului privind rectificarea bugetului de stat pentru anul 2019 și aprobarea unor ajustări la politica bugetar-fiscală pentru anul viitor, în conformitate cu Acodrul dintre Guvernul R. Moldova și Fondul Monetar Internațional.

Un alt subiect care urmează a fi discutat de deputați se referă la impozitarea pariurilor și jocurilor de noroc. Totodată, va fi pus în discuție problema interzicerii magazinelor duty-free la intrarea în țară.

În discuție va fi pus și proiectul de lege înaintat de președintele Igor Dodon referitor la indexarea pensiilor de două ori pe an.