Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ghimpu: „Oamenii protestează pentru că…

Ghimpu: „Oamenii protestează pentru că situația societății nu s-a îmbunătățit”

Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal susține că a vizitat „Orășelul Victoriei” din fața Parlamentului, pentru a verifica dacă Dodon și Usatâi dorm în corturi. „Am fost să văd dacă acești oligarhi sunt feciorii lui Lenin și dorm în colibă”, a menționat liberalul, în cadrul emisiunii Replica. Totodată, acesta a declarat că nu a fost și nu are să meargă în „Orășelul Demnității”. „Nu am fost și nici nu am să mă duc în PMAN pentru că eu nu am nimic cu miliardul, nu sunt bandit. Eu nu vreau să fiu acolo unde oamenii ascultă prostii, minciuni. Eu nu am ce căuta acolo”, a punctat Ghimpu.

Potrivit liberalului, oamenii au ieșit să protesteze pentru că nivelul și condițiile de viață nu s-au îmbunătățit. „În 2009, când am venit la conducere, am spus că suntem mai buni decât comuniști. Da, în toți acești ani am construit drumuri, grădinițe, spitale, însă, situația societății nu s-a îmbunătățit. Apoi a dispărut miliardul.

Oamenii corect fac că ies la proteste, dar alta e problema, cine-i cheamă? Cine le promite marea și sarea?”, se întreabă Ghimpu. Liderul PL este de părere că protestul organizat de Dodon și Usatâi este o luptă geopolitică. „Da, e adevărat, e sărăcie, mizerie, miliardul li s-a furat oamenilor din buzunare, dar ceea ce propun socialiștii nu e o soluție, ci ceea ce va implementa și mai mult haos în țară”, a subliniat el.