Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ghimpu îi cere lui Harunjen…

Ghimpu îi cere lui Harunjen să-l tragă la răspundere pe Drăguțanu, în cazul în care este implicat în furtul miliardului

Procurorul general interimar, Eduard Harunjen și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, au fost audiați ieri, 25 noiembrie, în plenul Parlamentului privind procesul de investigare a furtului de miliarde din Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Procurorul general interimar, Eduard Harunjen, a menționat că este riscant să fie prezentate informații în Parlament privind desfășurarea anchetei în cazul fraudelor bancare, fiindcă există deputați care încearcă să obstrucționeze ancheta și ar putea folosi orice detaliu pentru a se apăra ulterior.

Sergiu Cioclea a declarat, în fața deputaților din Parlament, că de furtul miliardului se face vinovată și fosta conducere BNM, care nu a intervenit la timp pentru stoparea furtului din sitemul bancar. „Trebuie să recunoaștem că Banca Națională a avut o parte a responsabilității în furtul miliardului. Aceasta trebuie determinată în cadrul anchetei care va fi făcută în prima jumătate a anului viitor de către experții desemnați de Fondul Monetar Internațional. Și atunci vom primi răspuns la toate întrebările care ne macină.

În același timp, liberalul Mihai Ghimpu i-a cerut lui Harujen să-l tragă la răspundere pe fostul guvernator BNM, Dorin Drăguțanu, în cazul în care el este implicat în furtul miliardului. „Domnule Procuror General, vă rog să investigați dacă Dorin Drăguțan este implicat în furtul miliardului, și dacă este vinovat, vă rog să-i puneți cătușele și să poarte răspundere. El nu-mi este nepot, este o manipulare în presă, și eu nu apăr pe nimeni și nu vreau să port răspundere pentru nimeni”, a menționat Ghimpu.