Ghimpu, despre eșecul liberalilor la alegeri: Năstase și Sandu și-au propus să distrugă PL ca partid unionist

Preşedintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, dă vina pe Blocul ACUM pentru faptul că PL nu a acces în Parlament. Ghimpu spune că „liderii Blocului, Maia Sandu și Andrei Năstase, și-au propus să distrugă PL ca partid unionist, pentru ca în Parlament să acceadă doar formațiunile stataliste”.

„Dacă e să analizăm mai bine, atunci putem vedea că Năstase și Sandu au avut același scop, pe care l-a avut binomul Plahotniuc-Dodon: distrugerea PL ca partid unionist și trecerea în Parlament doar a partidelor stataliste, lucru confirmat de către Năstase, după ce au trecut alegerile”, a scris Mihai Ghimpu pe o rețea de socializare.

Ghimpu s-a referit la declarația lui Năstase în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR, și anume: „Ei au profanat ideea Unirii. Toate (se referă la toate partidele) au profanat ideea Unirii, un ideal. Nu au ce căuta (în Parlament)”.

Fostul lider al PL se întreabă, prin urmare: „De ce stataliștii Andrei cu Maia (ACUM) nu vor să facă o coaliție cu stataliștii Plahotniuc/Dodon? Mai ales că ei se îmbrățișau încă din 2015 în PMAN! Sau jocul ăsta e doar așa, pentru prosti… Ca să nu zică lumea, că chiar din prima zi voi, cei din ACUM, v-ați tras pe sfoară alegătorii?”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *