Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Gata cu vacanța. Aleșii poporului…

Gata cu vacanța. Aleșii poporului revin la muncă

După o lună de vacanță, deputații Legislativului revin la muncă. De astăzi, 2 septembrie, începe sesiunea de toamnă a Parlamentului.

Membrii biroului permanent urmează să se întrunească în ședință și să decidă când ar urma să aibă loc prima ședință a Parlamentului. Contactați de ZdG, responsabilii serviciului de presă al Biroului Permanent ne-au spus că, deocamdată, nu a fost stabilită nicio ședință.

Unul dintre subiectele importante care ar urma să fie discutat la primele sedințe ale Legislativului este cel care vizează noua reformă a Justiției.

Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie.

Acesta este primul Parlament de la Chișinău în care cei 101 de deputați au fost aleși în baza sistemului electoral mixt. Sistemul mixt a fost însă anulat de noua guvernare, iar următoarele alegeri parlamentare ordinare vor avea loc în baza sistemului proporțional.

Autor: Cristina Dulea