Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   GALERIE FOTO/ Mitingul Socialiștilor și…

GALERIE FOTO Mitingul Socialiștilor și cele 10 promisiuni electorale

Mii de socialiști au mărșăluit duminică, 18 noiembrie, pe străzile Capitalei. În jurul orei 12.00, oamenii au ajuns în Piața Marii Adunări Națională, iar de pe scenă, liderii partidului  s-au lansat în campania electorală cu promisiuni care mai de care mai îndrăznețe. Dodon și compania promit salarii medii de 600 de euro, pensii de 300 de euro,  interzicerea unionismului și introducerea în școli a istoriei Moldovei.

”Îi salut pe toți cei care astăzi s-au adunat aici, în inima Republicii Moldova, toți oamenii de bună credință, care nu mai pot tolera acest regim rușinos, care sistematic distruge țara noastră, obligînd oamenii să-și părăsească patria”, a spus Zinaida Greceanîi, președinta din acte a PSRM.

Aceasta a menționat că în Piață s-au adunat zeci de mii de oameni. Însă, „suntem mult mai mulți în satele și orașele țării. Trebuie să spunem „NU!” acestui regim. Timp de nouă ani, ei au pledat pentru dispariția R. Moldova de pe harta lumii. Timp de nouă ani ei au distrus țara noastră. A venit timpul să-i trimitem la coșul de gunoi al istoriei!”, a remarcat Greceanîi.

În 2019 se împlinesc 10 ani de când Moldova e guvernată de alianțele eurounioniste, ani în care țara a sărăcit, lumea a plecat, speranța de viață a oamenilor s-a redus. Dar toate au un sfârșit. Oamenii nu-i mai suportă pe cei de la guvernare. În februarie, puterea în R. Moldova se va schimba. Vine timpul nostru, al socialiștilor. Socialiștii trebuie să ia majoritatea voturilor și să creeze următorul Guvern, ca împreună cu mine, ca Președinte al statului, să putem guverna țara așa cum se cuvine, pentru economie puternică, pentru statalitate, pentru dreptate și bunăstare socială. Cetățenii vor să se răzbune pe anii de umilință și noi le vom oferi această răzbunare, la alegeri.  Cetățenii vor să fie guvernați omenește, cu responsabilitate și noi le vom oferi o asemenea guvernare. Cetățenii vor să le fie restabilită încrederea în viitorul Moldovei și noi le vom demonstra că țara noastră poate trăi mai bine.  În 2014, socialiștii au obținut cel mai înalt rezultat în alegerile parlamentare.  În 2016 noi am dobândit funcția de președinte al țării.  În 2019, noi vom lua majoritatea în Parlament și vom veni la guvernare. La fiecare alegeri, noi am demonstrat că suntem tot mai mulți. Suntem mai mulți decît ei. Suntem mai uniți și vom fi victorioși”, a punctat și Igor Dodon, președintele R. Moldova și fostul președinte al PSRM.

Ulterior, liderii PSRM s-au lansat în mai multe promisiuni electorale, în vederea alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.  Vedeți, mai jos, cele 10 obiective „prioritare” pe care  Socialiștii s-au angajat să le implementeze în cadrul viitorului Parlament al țării.

1. Majorarea salariului mediu pînă la 600 de euro, iar pensia medie – pînă la 300 euro. Vom micșora vîrsta de pensionare și vom indexa pensiile cel puțin de două ori pe an.

2. Asistență medicală gratuită. Noi vom stopa complet închiderea spitalelor și a policlinicilor!

3. Învățămînt de stat gratuit – de la învățămînt preșcolar, pînă la cel superior. Noi vom opri închiderea școlilor și grădinițelor!

4. Nu vom permite lichidarea raioanelor și a primăriilor! Noi nu vom permite trecerea la județe și reforma administrativă în general.

5. Politică externă echilibrată. Noi vom restabili parteneriatul strategic cu Federația Rusă la toate nivelurile și vom obține statutul de membru deplin al Uniunii Economice Euroasiatice. Vom asigura o cooperare reciproc avantajoasă cu Uniunea Europeană

6. Neutralitate. Noi nu vom permite aderarea la NATO și vom realiza închiderea oficiului NATO din Chișinău.

7. Reîntregirea țării. Noi vom soluționa problema transnistreană, împreună cu liderii regiunii Transnistrene și cu implicarea actorilor-garanți internaționali ai formatului.

8. Interzicerea partidelor și mișcărilor unioniste. Noi vom întoarce în școli disciplina ”Istoria Moldovei”.

9. Protejarea valorilor tradiționale. Noi vom apăra Ortodoxia – religia noastră tradițională și vom pune capăt ideologiei anti-familiale în țara noastră!

10. Republică prezidențială, putere a poporului și statul de drept. Președintele ales de popor va forma guvernarea și puterea verticală executivă.