Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Găgăuzia condamnă acțiunile unioniste. A…

Găgăuzia condamnă acțiunile unioniste. A fost adoptată o rezoluție privind stabilitatea R. Moldova

gagauzinfo.md

Adunarea Populară a UTA Găgăuzia a adoptat la 2 martie o rezoluție privind statalitatea, independența și statutul de neutralitate al Republicii Moldova. Documentul a fost trimis Președintelui, Guvernului, Parlamentului, precum și misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale acreditate în Republica Moldova.

Convocarea sesiunii speciale a Parlamentului Găgăuziei a fost generată de ultimele manifestări publice care militau pentru reunirea Basarabiei cu România. Deputații Adunării Naționale a Găgăuziei au condamnat acțiunile unioniștilor și au cerut autorităților de la Chișinău ca să interzică acțiunile ce vin „să lichideze statul Republica Moldova”.

„Astăzi, comitetul executiv al Adunării Naționale a Găgăuziei și-a unit forțele pentru a desfășura activități în susținerea statalității moldovenești. Aceasta este o dovadă clară că poporul Găgăuziei sunt patrioți”, a declarat Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei.

Adunarea Populară a Găgăuziei a solicitat autorităților de la Chișinău să ia toate măsurile necesare pentru a consolida suveranitatea și statutul de neutralitate al țării, relatează portalul de știri Gagauzinfo.

Amintim că ieri, la Comrat a avut loc un marș pentru păstrarea stabilității R. Moldova, la care au participat liderul PSRM, Igor Dodon și vice-președintele partidului „Partidul nostru”, Ilian Cașu.

FOTO: gagauzinfo.md