Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fracțiunea socialiștilor a părăsit ședința…

Fracțiunea socialiștilor a părăsit ședința Parlamentului: Noi susținem inițiativa președintelui de dizolvare a Parlamentului

Supărați pe faptul că nouă legi întoarse de către președintele ales, Igor Dodon sunt propuse spre revotare, deputații din fracțiunea socialiștilor au părăsit sala de ședințe a Parlamentului. Aceștia au reiterat propunerile lui Igor Dodon de dizolvare a Parlamentului și de organizare a unui scrutin repetat. 

„Dl Candu a uzurpat Parlamentul R. Moldova și împiedică buna desfășurare a activității Parlamentului. Acest Parlament nu e funcțional, în capul mesei stau interese meschine, cineva vrea să înstrăineze patrimoniul AȘM sau cineva a fost delegat la ANRE pentru a mări tarifele. (…) Noi susținem inițiativele președintelui de dizolvare a Parlamentului, organizarea de scrutin repetat, formarea unei alte majorități, susținem doleanța președintelui în formarea unui guvern profesionist”, a spus Vlad Bătrâncea.

Amintim că  și PLDM  a refuzat să participe la ședința de astăzi a Parlamentului, prima din această sesiune. Deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc a argumentat că revotarea unor legi de pe agenda de azi nu este decât un ping-pong artificial între Guvernare și Președinte.