Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (foto) Vila din or. Borsec…

(foto) Vila din or. Borsec a noului premier desemnat, Ion Păduraru

Ion Păduraru, candidatul desemnat de președintele Nicolae Timofti la funcția de premier deține trei locuințe. Două imobile sunt în R. Moldova, iar al treilea, o vilă de lux, în or. Borsec din România. 

Ion Păduraru este de meserie jurist.Timofti paduraru Născut pe 18 ianuarie 1961, în s. Țîpletești, r. Sîngerei, Păduraru a activat o lungă perioadă avocat.  Ion Păduraru a fost ministru al Justiției în Guvernul Ciubuc II, între mai 1998 și februarie 1999.

Oficialul este unul din cei mai prosperi angajați din cadrul Președinției. Păduraru, are 6 terenuri, unul din ele în România, procurat în 2009, două case de locuit (!) şi o vilă, tot în România, despre care ZdG scria anterior. Vila din munții României valoarează, cadastral, 245 mii de lei românești, adică peste un milion de lei moldovenești. Valoarea de piață este însă mult mai mare, așa cum se poate vedea din această poză, pe care Păduraru a postat-o pe o rețea de socializare în noiembrie 2013, în ajunul unui articol în care ZdG scria despre relațiile acestuia cu Ion Anton, fost judecător asistent la Curtea Constituțională, decorat de președinte cu Ordinul Republicii. Atunci, mai multă lume spunea că anume relația dintre Păduraru și Anton l-a făcut pe Timofti să-i acorde acestuia cea mai întaltă distincție în stat.

„Pot să vă confirm că am vilă, vila paduraru borsecconstruită, declarată. Acolo, la Borsec, mai sunt vreo 30 de moldoveni în mahalaua aia. Asta-i toată chestia. Eu am lucrat cu Ion Anton. Am fost viceministru, el era prim-viceministru. El a fost propus de ministrul Justiţiei. Au mai primit Ordinul 227 de deputaţi care au votat independenţa, iar o parte parcă acum nu merită, că era uşor să votezi independenţa, iar acum, toţi sunt eroi”, remarca atunci Ion Păduraru.

Ion Păduraru are și în Moldova două case de locuit. Casele de aici valorează, cadastral, 1,8 milioane și respectiv, 680 de mii de lei, Funcţionarul şi-a cumpărat în 2013 o Skoda Superb în leasing. El mai are un automobil, un Subaru Forester din 1996. În conturi, premierul desemnat ține peste 300 de mii de lei.

sursa foto: facebook.com/Ion Păduraru