FOTO. VIDEO/ Igor Dodon, decorat de Patriarhul Kirill pentru sprijinul inițiativelor bisericești

Igor Dodon a fost decorat de Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii cu ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej”, gradul II. Distincția i-a fost oferită președintelui pentru „atenția acordată sprijinului activ a inițiativelor publice bisericești ale Bisericii Ortodoxe din Moldova”.

„Am avut o întîlnire cu Sanctitatea Sa Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii. Am discutat mai multe chestiuni cu privire la sprijinirea valorilor ortodoxe și familiale în Republica Moldova. Am menționat că popoarele noastre au valori spirituale comune și o Biserică ortodoxă comună. Biserica Moldovei este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse. Așa a fost, este și, sunt sigur că așa va fi în continuare”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

În octombrie curent, Patriarhul Kirill urma să întreprindă o vizită în R. Moldova, care a fost însă amânată. În acest context, președintele informează că a discutat cu Patriarhul despre o eventuală vizită a acestuia în țara noastră.

În perioada 31 octombrie – 1 noiembrie, Igor Dodon se află într-o vizită de lucru la Moscova. Potrivit agendei de lucru, Dodon va avea întrevederi cu Vladimir Putin, cu președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, dar și cu alți oficiali ruși.

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lider Moldovan

    Și cum rămâne cu tătuca Lenin și ateismul lui? Cum spunea Lenin? “Relighia opium dlea naroda?” Sau pe de o parte, când îi trebuiește lui Dodon, acesta năucește “nărodul” cu socialismul și “batiușka” Iliici, iar pe de alta bate mătănii și aprinde lumânări pe muntele Atos? Acum este decorat de Patriarhul Kirill pentru sprijinul inițiativelor bisericești? Aceasta se numește fățărnicie și cinism. Și la ce altceva ne-am fi putut aștepta de la monstrul mancurt Igor Dodon?

    Mai pe înțeles ar fi să lase lupta proletariatului pe seama babei Zina cu carabina, iar el să se ocupe de cele bisericești. Să se ocupe de muntele Atos, de patriarhul Kiril, să-i creștineze pe barbarii din stânga Nistrului… PE NOI SĂ NE LASE ÎN PACE! N-AVEM NEVOIE DE PREȘEDINTE MONSTRU MANCURT ȘI IDIOT!

  2. Lider Moldovan

    ULTIMA ȘTIRE FALSĂ DIFUZATĂ DE PUBLICA.MD

    După ce Igor Dodon a fost decorat de Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril cu ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej”, gradul II, durii din PSRM în frunte cu baba Zina cu carabina l-au întâmpinat pe președintele RM și PSRM Igor Dodon pe aeroport cu lozinca: “Dodik! Po ciom opium dlea naroda?”, adică “Dodik! Cu cât vinzi opiumul pentru popor?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *