Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/VIDEO. Chef în PMAN sub…

FOTO/VIDEO. Chef în PMAN sub pretextul protestului împotriva majorării prețurilor la carburanți

De la primele ore ale dimineții, în Piața Narii Adunări Naționale este instalată o scenă, sunt amenajate bucătării improvizate, aduse mese, scaune, corturi și produse alimentare. Toate acestea au loc în timp ce în Piață răsună muzică populară. Reporterul ZdG a aflat că în fața Guvernului, acolo unde astăzi urmează să aibă loc Adunarea Generală a Cetățenilor, „cheful” are loc sub pretextul „protestului împotriva scumpirii prețului la carburanți”, organizat de Aurel Bucureanu, Alexei Frolkop și Svetlana Șandovskaia, și căruia i s-a alăturat ONG-ul „Salvgardare”, condus de Maia Laguta.

 

În Piață au fost aduse produse alimentare și pregătite corturi și grătare.

Reporterul ZdG a întrebat mai mulți cetățeni prezenți în PMAN de unde au venit și cu ce scop.

Aurel Bucureanu, unul dintre organizatorii protestului împotriva scumpirii prețurilor la carburanți și cel care deține și permisiunea de a organiza în PMAN o manifestație împreună cu ONG-ul condus de Maia Laguta, declară că oamenii au venit pentru a manifesta nemulțumirea față de majorarea prețurilor.

Întrebați de ZdG însă, persoanele prezente nu au putut oferi un răspuns exact despre scopul prezenței lor în fața Guvernului.

Duminică, 26 august 2018, ora 14.00, în Piața Marii Adunări Naționale, opoziția politică, dar și societatea civilă nemulțumită de activitatea guvernării, au anunțat organizarea unui protest masiv –  „Adunarea Generală a Cetățenilor”, eveniment la care și-au anunțat prezența mai mulți reprezentanți ai Diasporei, care vor veni în acea perioadă la Chișinău.

Totodată, la 26 august, moldovenii din diasporă au anunțat proteste antiguvernamentale în cel puțin 11 orașe.