Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   FOTO. VIDEO/ Bodyguarzii miniștrilor. Cum…

FOTO. VIDEO Bodyguarzii miniștrilor. Cum au fost „păziți” aleșii poporului de victimele deportărilor

Azi, 6 iulie 2018, cabinetul de miniștri a depus flori la monumentul „Trenul durerii”, ridicat în memoria victimelor deportărilor regimului comunist. Înainte de venirea miniștrilor, bodyguarzii și forțele de ordine au cercetat amănunțit zona din fața Gării Feroviare, unde zeci de oameni s-au adunat pentru a comemora victimele deportărilor staliniste.

Deși depunerea de flori a avut loc în jurul orei 10.00, bodyguarzii au verificat spațiul cu o oră înainte, cercetând coșurile de gunoi și zona din preajma monumentului „Trenul durerii”. Înainte de venirea aleșilor poporului, bodyguarzii au îndemnat oamenii adunați să nu stea la umbra copacilor, unde ulterior a fost amplasată fanfara.

Paza de corp a asigurat securitatea miniștrilor pe tot parcursul evenimentului. Ziarul de Gardă i-a surprins pe apărătorii aleșilor poporului într-o serie de fotografii.

Deportările în masă au avut loc în trei valuri succesive – două în anul 1949 și unul în 1951. Deportările din 5-6 iulie 1949 reprezintă cel de-al doilea și cel mai mare val. Victimele deportărilor staliniste sunt comemorate în fiecare an, la data de 6 iulie, aceasta fiind declarată zi de doliu național.