Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   [Foto-Reportaj] Parlamentul – punctul de…

[Foto-Reportaj] Parlamentul – punctul de întâlnire a protestatarilor și deputaților

Susținătorii fracțiunilor PSRM și Partidul Nostru au înconjurat clădirea Parlamentului „pentru a nu permite lui Vlad Filat să fugă după ce îi va fi ridicată imunitatea parlamentară”, susțin oamenii. În cadrul manifestației, pe scenă a urcat și un bărbat îmbrăcat într-o rochie de mireasă, iar pe față purta imaginea liderului PLDM Vlad Filat, cântând „Ia-ți mireasă ziua bună”.

Amintim că Renato Usatîi și Igor Dodon au declarat că președinte PLDM, Vlad Filat va încerca să plece din Parlament, pentru a fugi din țară. Usatîi a anuțat că dintre 11 membri ai Comisiei Juridice, 8 au votat a-l lipsi pe Vladimir Filat de imunitate. Liderii proruși s-au arătat convinși că în cea de-a doua parte a ședinței Parlamentului, deputații vor susține decizia Comisiei Juridice. Mai mult, Usatîi a anunțat că deține probe precum că liderul PLDM ar fi implicat în furturi de proporții, pe care el va prezenta ulterior.

În același timp, sediul Parlamentului este înconjurat de polițiști echipați pentru a face față unor posibile violențe. Numărul acestora a fost mărit după ce câteva persoane au încercat să rupă cordonul.