FOTO/ Diaspora votează. Cetățenii R. Moldova din toate colțurile lumii aleg deputații

Peste hotarele R. Moldova funcționează 123 de secții de votare. Cetățenii din diasporă votează pe trei circumscripții uninominale: nr. 49 la Est de R. Moldova, nr. 50 la Vest de R. Moldova și nr. 51 SUA și Canada. 

Până la această oră (11:15), prezența la vot peste hotarele țării este de 0,46%. Peste 13 000 de alegători și-au exercitat votul.

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că cetățenii R. Moldova din disporă pot accesa pagina diaspora.voteaza.md pentru a identifica trei cele mai apropiate secții de votare, itinerarul , dar și informația despre cât de aglomerată este fiecare (bulina verde/galbenă sau roșie).

Mai multe persoane au publicat pe rețelele de socializare fotografii de la secțiile de votare de peste hotarele țării.

 

Frankfurt, Germania. Foto: facebook.com/angela.poroseci

Diaspora din Finalnda. Foto: www.facebook.com/aurica.bodasco

Japonia Foto: www.facebook.com/voda.daniel

Foto: www.facebook.com/kostic.ionas

„Din Germania, Zweibrucken susținem Moldova noastra. Călătorim in Strasbourg” Foto: facebook/Ana Grinciuc

Oamenii stau la coadă la secțiile de vot de la Verona, Paris și Dublin.

Mai mulți cetățeni se revoltă pentru că nu pot vota în baza pașapoartelor expirate.

Totodată, mai mulți migranți moldoveni au venit acasă pentru a vota, întrucât aveau pașapoarte expirate.

 

Urmăriți live pe ZdG toate evenimentele din ziua alegerilor parlamentare:

LIVE/ Moldova alege Parlamentul. Primii alegători aduși în mod organizat

Accesați harta interactivă pentru a vedea toate circumscripțiile uninominale deschise în țară și peste hotare, adresele secțiilor de votare și a găsi informații despre toți candidații care aspiră la un mandat de parlamentar.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *