(Foto) Crucea a „revenit” în ciocul acvilei de pe drapelul R. Moldova

Igor Dodon, președintele R. Moldova, a avut o întrevedere cu Hassan Rohani, președintele Iranului. De această dată, țara gazdă a găsit un drapel veritabil al țării noastre, pe stema căruia, acvila poartă crucea în cioc.

„Am făcut un schimb de opinii privind relațiile bilaterale dintre state și posibilitățile de dezvoltare a acestora. … Am convenit să examinăm posibilitatea deschiderii ambasadelor în statele noastre”, a menționat Dodon, într-o postare a sa făcută pe o rețea de socializare.

Menționăm că ieri, Igor Dodon a fost acuzat de mai mulți internauți, cetățeni ai R. Moldova, pentru profanarea simbolului de stat. Oamenii s-au arătat nemulțumiți de faptul că, Igor Dodon, plecat într-o călătorie în Iran, în calitate de șef al Federației naționale de Șah, apare pe fundalul unui drapel moldovenesc, în care vulturul nu mai ține crucea în cioc.

„De drapel în timpul vizitelor nu președintele este responsabil, ci țara primitoare. De obicei de aceste subiecte se ocupă Ambasada, care lipsește la Teheran. Ne clarificăm. Mâine am o întrevedere cu președintele Iranului. Dacă nu au drapelul oficial al R. Moldovei, voi insista ca acesta să fie scos”, a încercat să se apere Igor Dodon, pe o rețea de socializare, comentând la întrebările internauților.

Timp de două zile, pe pagina oficială a președinției nu a fost publicat niciun comunicat oficial despre vizita lui Igor Dodon în Iran și nicio reacție oficială referitor la „cenzurarea” drapelului R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. unul

    Dodon a repus Crucea asa cun trebuie

    Probabil ministrii din guvernul Moldovei sunt cei care au scos crucea de pe Drapel

  2. kain

    dodon a scos crucea, dodon a pus crucea – spravedlivost vostorjesvovala (spoate de furat mai departe) ian cat so primit acolo de la moldovagaz?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *