Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu…

Fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu a fost înregistrat în competiția pentru șefia capitalei

Foto: rador.ro

Fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu, actual lider al Partidului Popular Românesc (PPR), a fost înregistrat în competiția pentru fotoliul de primar general al municipiului Chișinău.

Anunțul este făcut de candidatul Vlad Țurcanu pe pagina sa de Facebook, acolo unde scrie că o decizie în acest sens a fost luată de către Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Chișinău la 24 septembrie.

Țurcanu, care a preluat conducerea PPR la sfârșitul lunii august, susține că mizează pe sprijinul celor care au viziune românească și europeană, menționând că PPR a apărut pe scena politică din Republica Moldova pentru a consolida forțele de dreapta.

Acesta este jurnalist de profesie și a fost, în perioada 2012-2016, purtător de cuvânt și consilier pentru comunicare al președintelui Nicolae Timofti.

Vlad Țurcanu este al 8-lea candidat înregistrat oficial în competiția pentru șefia capitalei. Până în prezent au fost înregistrați în cursa electorală drept candidați Ion Ceban (Partidul Socialiștilor din Republica Moldova), Andrei Donică (Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa – Надежда”), Teodor Cîrnaț (Partidul Politic „Voința Poporului”), Valeriu Munteanu (Partidul Politic ”Uniunea Salvați Basarabia”), Vlarii Klimenco (Partidul Politic „Șor”), Victor Chironda (Mișcarea Social-Politică „Forța Nouă”) și Vitalie Voznoi (Partidul Politic ”Partidul Stînga Europeană”).