Ministru, audiat de procurori în dosarul BEM

Iurie Chirinciuc, actualul ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și fostu deputat, membru al Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe a fost audiat astăzi de procurorii anticorupţie în cadrul investigaţiei extinse pe cazul Banca de Economii. Demnitarul a dat depoziţii, în calitate de martor, privind circumstanţele legate de fraudele din sectorul bancar şi măsurile întreprinse în vederea asigurării securităţii în
sistemul financiar.

Săptămîna trecută, fostul viceministru al Finanţelor, Victor Barbăneagră (care a activat în perioada 2009 – 28 mai 2014) a fost citat şi audiat în cadrul investigaţiei extinse. Acesta este bănuit de neglijenţă în serviciu, exprimată prin îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, fapt care a generat pierderea pachetului majoritar de acţiuni al statului în Banca de Economii.

Anterior, directorul adjunct al Agenţiei Proprietăţii Publice şi un fost viceministru al Economiei au fost recunoscuţi în calitate de bănuit în dosarul fraudelor de la BEM. Ambii sunt suspectaţi de neglijenţă în serviciu şi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Amintim că, la sfîrşitul lunii mai, Procuratura Generală a extins investigaţiile penale în cazul celor trei bănci, mai mulţi oficiali de rang înalt fiind citaţi pentru audieri. Printre aceştia se numără foşti premieri, miniştri, deputaţi, responsabili de la Banca Naţională şi ai Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *