Forumul civic al protestatarilor: revendicările vor fi înaintate guvernării, protestele vor continua

Cel de-al II-la Forum civic al protestatarilor nu a identificat o soluție unanim acceptată referitor la acțiunile de viitor ale protestatarilor și metodele de implimentare a revendicărilor. Liderii protestatarilor au declarat că dialogul societății civile cu guvernarea ar putea fi posibil, dacă conducerea țării ar îndeplini revendicările. Liderul PSRM, Igor Dodon a menționat că acțiunile de protest nu vor înceta.

„Până la expirarea mandatului și la inițierea exercițiului de alegere a președintelui, trebuie să venim cu niște revendicări foarte clare. Dacă vedem că ele nu se realizează într-o săptămână, două, trei, vom merge pe a doua cale, mai dură, mai drastică, iarăși pașnică și civilizată, dar care să facă presiuni mai mari asupra acestei guvernări. Important este să nu permitem intrarea într-un joc diabolic cu această guvernare, într-un joc din care să nu mai putem ieși. Trebuie să venim cu propuneri constructive, să ținem cont de  partenerii de dezvoltare, care vor să condiționeze și ei finanțarea, trebuie să fim cu ei într-o anumită comunicare.”, a menționat Andrei Năstase.

Până marți, urmează a fi sintetizate toate propunerile societății civile și definitivat un document ce va fi înaintat guvernării.

„Sunt trei lucruri principiale. Unu, astăzi au fost niște propuneri concrete de modificare a legislației. Noi o să rugăm organizatorii acestui Forum civic să le sistematizeze și să le înaintăm guvernării pentru ca să vedem dacă ei le iau în calcul. Vom utiliza toate instrumentele posibile: tribuna parlamentară, partenerii de dezvoltare, pentru a presa ca să implimenteze aceste lucruri. Doi, eu cred că săptămâna viitoare vom organiza proteste la anumite instituții de stat. Eu cred că acest guvern ilegal ar trebui să-și petreacă atât de simplu ședințele. Al treilea moment, noi trebuie să sensibilizăm partenerii de dezvoltare, atât de vest, cât și de est, să nu susțină această guvernare. Dacă n-o să aibă susținere externă, ei o să cedeze mai rapid.”, a menționat liderul PSRM, Igor Dodon.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. alex kooper

  Care forum civic ?! Unde este societatea civila ?! Oare Partidele PSRM -PN , Maia Sandu ex ministru al invatamintului? fosta membru PLDM ?! Feciorul lui Lucinschi ce cauata acolo?!

  • maria

   da,iata asa,ei se numesc pe sine insasi societate civica.de unde au luat-o e alta intrebare,dar fact este ca vorbesc din numele poporului intreg,inainteaza niste conditii,vin cu amenintari..

 2. Reformatorul

  Eu inteleg conceptul de Forum civic cu participarea reprezenantilor din societatea civica dar nu cu toti politicienii cum s-a procedat azi… Interesant de ce-l mai chemau si pe Candu la tot circul acela de doi bani cu marca Kremlin?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *