Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Finpar Invest - Afacerea lui…

Finpar Invest – Afacerea lui Plahotniuc

Firma Finpar Invest, cu afaceri imobiliare, despre care presa a scris că aparține, prin intermediari, lui Vlad Plahotniuc, a avut, inițial, o altă denumire și a fost condusă de persoane apropiate de controversatul deputat și om de afaceri, printre care soția sa, Olga Childescu și Vera Morozan, sora sa.

Rise Moldova a prezentat mai multe documente care dezvăluie legăturile lui Plahotniuc cu Finpar Invest SRL. Aceasta i-a avut în trecut, printre fondatori și reprezentanți pe Oxana Childescu (soția), Vera Morozan (sora), Andrian Candu (finul) – președintele Parlamentului sau Ghenadie Sajin, actualul șef al Inspecției de Stat în Construcții.

Documentele arată și legăturile clare pe care Plahotniuc le are cu posturile de televiziune Publika TV, Canal 2, Canal 3 și Prime TV. RISE Moldova a obținut mai multe documente din care reiese că, atât președintele Parlamentului, Andrian Candu, cât și Cezara Salinski, cea care administrează hotelul Nobil, figurează în calitate de reprezentanți oficiali ai companiei OTIV Prime Media BV, parte a grupului OTIV Prime Holding BV, care deține aceste televiziuni.