Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Filip: Vom înainta mâine o…

Filip: Vom înainta mâine o moțiune de cenzură împotriva Guvernului

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a anunțat, în cadrul ediției din 16 octombrie a emisiunii „Forum cu Leonid Smolnițchi” de la postul de televiziune „Vocea Basarabiei”, că fracțiunea pe care o reprezintă va înainta mâine, 17 octombrie, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu.

Fostul premier a precizat că aceasta și este tema conferinței de presă de la ora 08:30, înainte de ședința Parlamentului, despre care spune că ar fi una „electorală”, întrucât unul dintre cele două subiecte vizează raportul privind frauda bancară.

Joi, 17 octombrie, începând cu ora 09:00, deputații se vor întruni în ședință. Pe ordinea de zi figurează două subiecte:

  • proiect de hotărâre pentru modificarea articolului 2 din Hotărârea Parlamentului nr.48/2019 pentru constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale;
  • raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare.

Guvernul condus de Maia sandu a fost învestit al 8 iunie curent. La 14 iunie, PDM a anunțat că se retrage de la guvernare.

Conform Regulamntului Parlamentului, moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului poate fi iniţiată de cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleşi.