Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Filip despre demisia lui Tănase:…

Filip despre demisia lui Tănase: „un mod de a proteja Guvernul de atacuri”

Premierul Pavel Filip susține că demisia lui Alexandru Tănase de la șefia Ministerului Justiției este o modalitate de a răspunde la „atacurile de denigrare” a imaginii sale și un „mod de a proteja Guvernul de aceste atacuri”. Premierul afirmă în perioada scrută în care Alexandru Tănase a exercitat funcția de ministru al Justiției s-au reușit foarte multe, inclusiv „s-a elaborat o mică reformă a Justiție, care oricum va fi pusă în aplicare”.

La începutul ședinței de astăzi, 12 martie, a Executivului, premierul Pavel Filip a declarat că regretă plecarea lui Alexandru Tănase din componența Guvernului, deoarece acesta este un „profesionist” care „poate face foarte multe în acest domeniu”. Potrivit lui Filip apariția în spațiul public a înregistrării discuției dintre Veaceslav Platon și Alexandru Tănase despre furtul din sistemul bancar ar constitui „ atacuri de denigrare” la adresa ultimului. Totodată, premierul a declarat că demisia este și „un mod de a proteja Guvernul de atacuri”.

Pavel Filip nu a enunțat clar dacă a semnat până la acest moment cererea de demisie a lui Alexandru Tănase.

Potrivit lui Pavel Filip mai multe detalii despre plecarea lui Alexandru Tănase vor fi oferite mâine, 13 martie, după ședința săptămânală a PDM.

Alexandru Tănase, ministrul Justiției, a anunțat în dimineața zilei de 11 martie, că-și va depune demisia din funcție. Decizia vine după ce în presă a apărut o înregistrare audio a unei convorbiri telefonice în care discuta amical cu Veacealav Platon, condamnat ulterior în dosarul fraudelor din sistemul bancar.

În discuția dintre cei doi, autenticitatea căreia nu este confirmată de Alexandru Tănase, deși acesta recunoaște că a avut convorbiri telefonice cu Veacelav Platon, sunt abordate mai multe subiecte, inclusiv cel despre jaful din sistemul bancar. În cadrul convorbirii, Alexandru Tănase îl numeșe pe Vlaceslav Platon „Slava”, iar acesta i se adresează cu „Sașa”.

Citiți și

Reacții după anunțul lui Tănase: „demisiile de onoare sunt o raritate” sau „frăția mafiei începe să se spargă”

Ce urmează după demisia anunțată de ministrul Justiției și ce scenariu ar putea fi repetat

Prima reacție a PDM după demisia anunțată de Tănase

Motivele invocate de Alexandru Tănase pentru demisia din funcția de ministru și ieșirea din serviciul public

Prima reacție a ministrului Justiției după publicarea unei înregistrări audio a discuției sale cu Veaceslav Platon