Federica Mogherini: „R. Moldova are nevoie de o guvernare stabilă pentru a continua calea integrării europene”

Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a avut astăzi, 25 iunie, la Bruxelles, o întrevedere cu Federica Mogherini, vice-președinte al Comisiei Europene.

În cadrul întrevederii, părţile au evaluat progresul R. Moldova în implementarea agendei de integrare europeană și rezultatele reformelor realizate în contextul punerii în aplicare a prevederilor Acordului de Asociere RM-UE.

De asemenea, oficialii s-au referit la situația politică internă din R. Moldova, precum şi la cea regională. În particular, a fost abordată cooperarea moldo-comunitară în domeniul Politicii Comune de Securitate şi de Apărare, precum și participarea Republicii Moldova la misiunile sub egida Uniunii Europene.
Federica Mogherini a menţionat necesitatea formării unei guvernări stabile în R. Moldova, pentru a continua calea integrării europene a ţării noastre.

Menționăm că Natalia Gherman întreprinde prima sa vizită la Bruxelles, în calitate de prim-ministru interimar al R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Ion Tenisev

    Federica Mogherini: „R. Moldova are nevoie de o guvernare stabilă (cinstita si NU corupta)pentru a continua calea integrării europene”

  2. Rusu Mihai

    Toti ne spun de un guvern stabil si proeuropean,dar noi facem ce facem si tragem de timp,nu facem o alianta puternica proeuropeana in Parlament,pt.ca multi se fac proeuropeni,dar care vor si cu UE si cu Un.Vamala si Rusia…Si acum la locale ,de ex.Lupu nu a iesit precum Filat sa spuna ca simpatizantii sai sa-l voteze pe Chirtoaca la Chisinau si pe ceindin PLDM, PL,PPEM-Leanca in turul doi,ceea ce spune multe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *