Federica Mogherini, despre situația din R. Moldova: UE va rămâne vigilentă

Uniunea Europeană va continua să urmărească îndeaproape evoluția politică din R. Moldova și îndeplinirea agendei de reforme necesară pentru deblocarea asistenței macrofinanciare în valoare de 100 de milioane de euro. Declarația îi aparține Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini.

După ședința Consiliului Afaceri Externe al Consiliului UE, în cadrul căreia s-a discutat despre situația din R. Moldova, Federica Mogherini a declarat că Uniunea Europeană salută faptul că în R. Moldova a fost soluționată criza politică

„Noi am urmărit ultimele evenimente și am încurajat o tranziție pașnică și democratică. Este clar, și a fost mereu clar pentru noi, despre ceea ce trebuie realizat pentru ca UE să susțină financiar R. Moldova. Este vorba despre implementarea Acordului de Asociere. Aceste reforme trebuie realizate nu doar pentru că UE le solicită, dar și pentru că cetățenii din R. Moldova vor să le vadă implementate”, a declarat Reprezentantul UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate.

Mogherini a mai precizat că Johannes Hahn, comisarul european pentru politica de extindere și vecinătate, urmează să întreprindă o vizită de lucru la Chișinău în această săptămână, iar în timpul apropiat ar urma ca și autoritățile de la Chișinău să meargă la Bruxelles.

„Vom monitoriza următorii pași pentru a vedea dacă angajamentele sunt îndeplinite cu adevărat. Vom rămâne vigilenți și încurajăm R. Moldova să rămână angajată pentru a îndeplini agenda de reforme”, a conchis Federica Mogherini.

Situația din R. Moldova a fost examinată astăzi, 17 iunie, la Consiliul Afaceri Externe al Consiliului UE.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *