Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Federica Mogherini, decorată cu distincția…

Federica Mogherini, decorată cu distincția ,,Ordinul de Onoare”

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, a fost decorată joi, 3 octombrie, cu distincția ,,Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova.

Conform șefului statului, Igor Dodon, distincția i-a fost conferită oficialei ,,în semn de profundă gratitudine pentru contribuție deosebită la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană”.

Mogherini a avut astăzi întrevederi cu președintele țării și premierul.

Am avut o întrevedere cu Federica Mogherini, Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, care se află în vizită la Chișinău, înainte de finalizarea mandatul său de cinci ani.

,,Am adresat mulțumiri conducerii Uniunii Europene pentru sprijinul multilateral constant pe care îl acordă Republicii Moldova, în special, pe parcursul ultimilor ani. Totodată, am exprimat gratitudine UE pentru susținerea transferului pașnic a guvernării, care a avut loc în această vară, precum și pentru solidaritatea față de majoritatea parlamentară și Guvernul țării noastre în eforturile de realizare a celor mai importante reforme și în continuarea implementării Acordului de Asociere RM-UE”, a notat Dodon pe pagina sa de Facebook.

Șefa Guvernului, Maia Sandu, a apreciat înalt asistența continuă oferită țării noastre, menționând că 70% din exporturile noastre merg spre UE, peste 6 mii de companii autohtone au beneficiat de susținere din partea UE, au fost create peste 3 mii de locuri de muncă şi reabilitați peste 700 de kilometri de drum cu ajutorul UE.

Foto: Igor Dodon/Facebook