Voronin este gata să susţină guvernarea minoritară PLDM-PDM

Vladimir Voronin a declarat pentru presă că apreciază înaltele calităţi ale lui Igor Corman în funcţia de Preşedinte al Parlamentului şi ar fi dispus sa-l voteze în calitate de speaker al Legislativului.  Totodată, Voronin a menţionat că, de fapt, candidatura lui Igor Corman nu este una definitivă şi mai urmează negocieri.

Despre candidatura lui Adrian Candu în fruntea Parlamentului şi menţinerea lui Iurie Leanca în postul de Premier, liderul comuniştilor a spus că nu doreşte să vorbească.  Însă este gata să susţină un guvern minoritar.

“Noi vom susţine un guvern minoritar doar pentru a debloca criza politică, iar pe viitor vom vede ce va fi de făcut”, a menţionat liderul Partidului Comuniştilor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Viorel

    Fie si asa, principal sa existe functionalitate in legislativ ca acesta sa devina lucrativ, pentru ca situatia la moment nu mai poate sa continuie in asa fel.

  2. Emilia Lan

    Daca ne orientam dupa ideea ca anume PCRM a fost acel partid care au initiat parcursul europeana al RM, cred ca mai ratioanala este o coalitie cu PCRM. Prin rational am in vedere ca impreuna cu PL nu se ajung voturi pentru a se alege un sef de stat in 2016, cu PCRM insa se ajunge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *