Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Europarlamentarii: „Este timpul ca autoritățile…

Europarlamentarii: „Este timpul ca autoritățile R. Moldova să treacă la acțiuni concrete”

„Este timpul ca autoritățile din Moldova să treacă la acțiuni concrete și să reapete încrederea cetățenilor”, au declarat europarlamentarii, în cadrul unei ședințe a Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European.

„Am pierdut încrederea cetățenilor R. Moldova cât și a celor din UE și de aceea trebuie să ne facem tema de acasă cât mai repede posibil și să soluționăm problemele cu care ne confruntăm”, a menționat Andrian Candu, președintele Parlamentului R. Moldova.

„Dacă nu schimbăm sistemul în întregime, nu vom avea rezultate. Legea ar trebui să funcționeze în instituțiile de stat astfel încât factorul uman să fie limitat și să nu schimbăm o persoană cu alta. Este necesar să lansăm reforme pentru a crea instituții în afara influențelor, de orice fel”, a adăugat acesta.

Totodată, europarlamentarii au menționat că nu doresc ca R. Moldova să ajungă într-o situație gravă, de aceea aceștia vor continua să susțină țara noastră în lupta împotriva corupției, care stagnează cel mai mult parcursul nostru european.