Erdogan a oferit Moldovei două autospeciale de combatere a demonstrațiilor în masă

Președintele turc Recep Erdogan a oferit R. Moldova două autospeciale de combatere a demonstrațiilor în masă. Potrivit președintelui turc, cele două autospeciale au ajuns în R. Moldova în seara zilei de 17 octombrie.

„Ieri, la 21.30 au sosit două vehicule pentru combaterea demonstrațiilor în masă – TOMA, care vor fi folosite de Ministerul Afacerilor Interne”, a spus Recep Erdogan în cadrul unui briefing de presă ținut la Comrat.

Ofițerul de presă al MAI, Alina Zbancă, a menționat însă că nu ne poate confirma această informație și va reveni cu un apel atunci când va deține mai multe detalii.

Autospecialele TOMA sunt dotate cu tunuri de apă pentru a controla revoltele în masă. Acestea sunt produse de compania turcă Nurol Makina și sunt folosite de către polițiști în timpul manifestațiilor în masă din Turcia pentru a dispersa mulțimea. Autospecialele TOMA sunt utilizate și în Azerbaidjan, Libia, Zimbabwe, Georgie și Kazahstan.

Foto: tmgrup.com.tr

Foto: wikimedia.org

Foto: nurolmakina.com.tr

Foto: thestar.com

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Lider Moldovan

  REGIMUL PLAHOTNIUK ARE AUTOSPECIALE DE COMBATERE A DEMONSTRAȚIILOR ÎN MASĂ?

  Și la ce altceva ne puteam aștepta de la un dictator, succesor al Imperiului Otoman? La două autospeciale de combatere a demonstrațiilor în masă, de parcă Moldova nu tinde la integrare în lumea civilizată? Ați văzut ce putere au? Ce baie ne pregătește regimul Plahotniuk în caz de demonstrații în masă? Spălați-vă cu apă rece și învățați-vă să înotați de pe acum, c-o să ne prindă bine!
  Uzurpatorul Plahotniuk o să telefoneze poliției din biroul său de la GBC:
  – Vodî im, hlopțî! Eșcio vodî! Ștob oni vse plavali kak râbki!

 2. Reporter

  CADOURI DE LA AMICII STRATEGICI?

  Și ce cadouri ne mai poate aduce monstrul mancurt Dodon de la amicii lui “strategici”? De la amicul lui “strategic” dictatorul turc Erdogan ne-a adus autospecialele de combatere a demonstrațiilor în masă. În prag de iarnă vor fi numai bune de a face un duș împrospător.

  De la amicul lui “srategic” țarul Rusiei Putin ne-a adus proiectul de federalizare, care este în proces de zămislire. De la acest amic “strategic” Putin, blamat în toată Europa civilizată încă ne așteaptă multe nevoi!

  De la amicii lui “strategici” din Iran a venit cu ideia tâmpită de a scoate crucea din cioc de la acvilă de pe drapelul național și când te gândești că idiotul ăsta până nu demult umbla în fruntea unei droaie de derbedei pe muntele sfânt Atos pentru iertare de păcate.

  Oare ne putem aștepta ca monstrul mancurt și idiotul prin contumacie președintele R. Moldova să-și găsească un nou amic “strategic” în persoana sângerosului prinț moștenitor al monarhiei din Arabia Saudită Mohammad bin Salman? Atunci va fi vai și amar pentru criticii regimului Plahotniuk!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *