Principală  —  IMPORTANTE   —   Entourage-ul „nobil” afiliat lui Vlad…

Entourage-ul „nobil” afiliat lui Vlad Plahotniuc și firma de la sediul partidului

Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), a renunțat la clubul „Drive” și restaurantul „Codru”, care funcționau în incinta hotelului „Codru” și a deschis un nou restaurant în centrul capitalei: „Entourage”, care funcționează pe str. 31 august 1989, vis-a-vis de Biblioteca Națională. Deși la Cadastru imobilul în care funcționează Entourage-ul este înregistrat pe numele lui Oleg și Ana Platonov, site-ul care promovează localul, www.entourage.md, a fost înregistrat de firma ICS „Codru Hospitality” SRL, la înregistrare fiind utilizată o adresă de email cu extensia @nobil.md, care aparține hotelului „Nobil”, deținut de Plahotniuc prin intermediul „Finpar Invest”.

Site-ul restaurantului Entourage a fost înregistrat de firma care a deținut restaurantul și hotelul Codru

Conform informațiilor de pe www.nic.md, site al companiei de stat „MoldData” și care afișează datele persoanelor care înregistrează site-uri .md, site-ul www.entourage.md a fost înregistrat pe 15 august 2017 de către firma „ÎCS Codru Hospitality” SRL, fiind utilizată adresa de email it@nobil.md, care este folosită de hotelul cu același nume, deținut de Plahotniuc. ÎCS „Codru Hospitality” SRL a gestionat anterior hotelul și restaurantul „Codru”, care funcționa în incinta hotelului cu același nume. Compania ÎCS „Codru Hospitality” SRL, este deținută de „OTIV Prime Hospitality” din Olanda și este controlată, prin intermediari, de Vladimir Plahotniuc. Firma olandeză este și stăpâna hotelului Nobil din centrul Chișinăului, o altă proprietate a politicianului.

Ianuarie 2018. Așa arată fostul hotel Codru, viitorul sediu central al MAIB

„Entourage-ul a fost „ridicat” în locul fostului local „Galaxy”, închis după o crimă sonoră

La hotelul „Codru”, Vladimir Plahotniuc a renunțat, oficial, în septembrie 2016, când proprietatea a fost vândută către Moldova-Agroindbank (MAIB), care intenționează să-și construiască pe fostul schelet al hotelului viitorul său sediu.

Oficial, conform datelor de la Cadastru, imobilul care găzduiește restaurantul „Entourage” aparține soților Oleg și Ana Platonov. Oleg Platonov este  fost director general al ÎS „Gările și Stațiile Auto”, iar Ana Platonov este femeie de afaceri care gestionează salonul de frumuseșe „Daria Room”. Aceștia au cumpărat clădirea în martie 2013. Deși localul este utilizat de compania „ÎCS Codru Hospitality” SRL, între cele două părți, la Cadastru, nu este înregistrat un contract de arendă.

Entourage-ul a fost „ridicat” în locul fostului local „Galaxy”, închis în 2011 după ce în interiorul său a avut loc o crimă care a zguduit țara. În amiaza zilei de luni, 19 septembrie 2011, sportivul Ion Șoltoianu a tras cu pistolul de trei ori în fostul poliţist Ion Stratulat, tot el, unul din proprietarii centrului comercial „Elat”. Ulterior, Șoltoianu a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Sentința a devenit definitivă și irevocabilă în luna august 2017.

Restaurantul Entourage s-a deschis în toamna anului 2017

Citiți și: Culisele unei crime între “bandiţi”. Stratulat, împuşcat pentru Elat?

Din 2011, după câțiva ani în care nu a funcționat, localul a avut o tentativă de a se deschide în 2015. Acesta a funcționat sub denumirea de Tiffany’s Cafe. Localul s-a închis însă la scurt timp, iar la începutul toamnei 2017, în locul său s-a deschis restaurantul „Entourage”.

Firma afiliată lui Plahotniuc a trecut cu adresa la noul sediu al PDM

În august 2017, ÎCS „Codru Hospitality” SRL și-a schimbat adresa juridică, trecând, din str. 31 August 1989, 127, acolo unde era amplasat hotelul Codru, pe str. Armenească 44/3, care, de puțin timp, a devenit noul sediu de milioane al PDM. Totodată, firma și-a schimbat și administratorul, Teodor Bârsa fiind înclocuit cu Denis Clipco, cel care a administrat anterior clubul de noapte „Drive”.

La începutul lunii ianuarie, ZdG a scris că pregătirile pentru ca PDM să se mute în noul sediu erau pe ultima sută de metri. Clădirea în care și-a mutat adresa juridică și ÎCS „Codru Hospitality” SRL aparține firmei „Constar Invest” SRL, deținută, la rându-i, de firma „Jarrow Business” S.A din Belize. Deși în aceste zile membrii PDM își mută lucrurile în noul sediu, la Cadastru nu este înregistrat un contract de arendă între PDM și proprietarul clădirii.

Citiți și: Istoria viitorului sediu al PDM, construit pe banii Băncii de Economii a Moldovei

Noul sediu al PDM. Clădirea găzduiește deja și o companie din portofoliul lui Vladimir Plahotniuc

Anterior, Andrian Candu, vicepreședintele PDM, președintele Parlamentului și unul din finii de cununie ai lui Vladimir Plahotniuc menționa că viitorul sediu al formațiunii și locația unde și-a mutat recent adresa juridică una din firmele care face parte din imperiul lui Vladimir Plahotniuc nu ar aparține nașului său și că partidul a negociat cu proprietarul. „Pe parcursul ultimului an am fost în căutarea unui sediu. El a fost identificat, s-a negociat cu proprietarul acelui sediu. Din câte cunosc, lucrările de renovare și le-a asumat proprietarul, iar ce ține de chirie, încă negociem. E nevoie de spații de lucru, birouri pentru vicepreședinți, săli de ședință, de presă…” declara Andrian Candu, în luna decembrie 2017.