Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   După vizita lui Sîrbu la…

După vizita lui Sîrbu la Bruxelles „în calitate de deputat, și nu pentru a face agitație electorală”, Lupu se întâlnește cu diaspora la Paris

După ce la începutul lunii martie 2018, Sergiu Sîrbu a mers la un concert în contextul Programului „Mărțișor de acasă”, afirmând ulterior că nu a mers acolo să facă agitație electorală, ci în calitate de ales al poporului, un alt deputat PDM își dă întâlnire cu moldovenii din Diaspora. Este vorba de o întâlnire cu Marian Lupu la sediul Ambasadei din Franța.

Astfel, mai mulți moldoveni din Franța au primit invitații din partea Ambasadei de a participa la o întâlnire cu Marian Lupu, președintele fracțiunii PDM în Parlamentul R. Moldova. Evenimentul  ar urma să aibă loc miercuri, 14 martie, la sediul Ambasadei.

Într-un răspuns remis ZdG, Ambasada R. Moldovei în Franța precizează că întâlnirea cu Marian Lupu are loc la solicitarea sa. Lupu va discuta cu cetățenii „în calitatea sa de deputat si președinte al fracțiunii PDM în Parlamentul R. Moldova, de președinte al delegației R. Moldova la APCE și copreședinte al Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic (EURONEST)”, precizează Ambasada.

Aceeași sursă mai spune că Marian Lupu se va afla la Paris pentru a participa la reuniunea Comitetului Permanent al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Totodată, contactat de ZdG, Serviciul de presă al Parlamentului a precizat de asemenea că Marian Lupu, în perioada 14-16 martie se află la Paris pentru a participa la reuniuni legate de APCE. Totodată, ni s-a spus că „întâlnirea cu cetățenii moldoveni are loc în contextul deplasării respective și  a fost planificată. Tradițional, când deputații efectuează asemenea vizite au întâlniri cu cetățenii”.

Amintim că,  solicitat de ZdG, Sergiu Sîrbu a spus ieri că a mers la concertul din Bruxelles în calitate de deputat pentru a felicita moldovenii de acolo și pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă, nu pentru a face agitație electorală.

„Nu vă supărați, la noi tot ce se mișcă în R. Moldova are afiliere politică. Dar, eu am fost acolo în calitate de deputat din Parlament. Și care e problema că eu sunt reprezentant (al unui partid, n.r.)? Nu am fost acolo să fac agitație electorală, nu am fost prezentat ca și membru de partid, am fost prezentat ca deputat, care am dreptul să felicit cetățenii noștri. Nu văd o problemă”, a spus Sârbu.