Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   După Londra, moldovenii din alte…

După Londra, moldovenii din alte trei orașe europene anunță proteste pentru 1 iulie

După ce recent, diaspora din Marea Britanie a anunțat atât despre un protest care va avea loc la Londra, pe 1 iulie, concomitent cu cel de la Chișinău, cât și despre  înființarea celulei de rezistență „FreeMoldova”, moldovenii din alte trei orașe europene anunță manifestații. Acestea, de asemenea, vor avea loc duminică, 1 iulie 2018.  Valul de proteste vine după ce alegerile pentru funcția de primar al mun. Chișinău, câștigate de liderul PPDA, Andrei Năstase, au fost invalidate. 

Astfel, diaspora moldovenilor de la Milano, Italia declară că se alătură cetățenilor de la Londra, precum și celor de la Chișinău, cu un protest care va avea loc 1 iulie, ora 14.00, la Consulatul R. Moldova de la Milano. 

„Suntem îngrijorați pentru țara noastră. Cerem validarea alegerilor și anularea sistemului de vot mixt. Îndemnăm concetățenii noștri să fie uniți și să participe la acest protest”, spun organizatorii manifestației de la Milano.

Totodată, moldovenii din Irlanda, precum și cei din Germania anunță despre proteste. Cel din Germania este preconizat pentru ora 14.00, la Berlin, în fața Ambasadei R. Moldova, iar cel de la Dublin ar urma să aibă loc la ora 12.00, locația fiind Garden of Rememberance. 

După ce Curtea Supremă de Justiție a calificat drept legale deciziile instanțelor inferioare cu privire la invalidarea alegerilor, Comisia Electorală Centrală  se  întrunește azi, 29 iunie pentru a lua act de hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care nu a fost validat mandatul lui Andrei Năstase. Liderii opoziției au anunțat organizarea unui protest în timpul ședinței CEC.