După Filat, Șor l-a denunțat și pe Platon

Controversatul om de afaceri și primar de Orhei, Ilan Șor, a depus mărturii la procuratură împotriva lui Veaceslav Platon, un alt om de afaceri controversat, învinut de fraude de aproape 1 miliard de lei. După ce fostul premier Vlad Filat a fost reținut și apoi condamnat ca urmare a unui autodenunț a lui Șor, portalul omg.md publică un proces verbal al interogatoriului lui Șor din care reiese că primarul de Orhei l-a „turnat” procurorilor și pe Veaceslav Platon.

Conform mărturiilor date de Șor, în noiembrie 2014, Veaceslav Platon l-ar fi rugat să-i ofere mijloace financiare de la Banca de Economii pentru ca Platon să-și achite niște credite luate de la Victoriabank. După cum spune Șor, Platon i-ar fi promis că pe lângă restituirea datoriei, el va achita și anumite penalități și astfel, spune Șor, oferta lui Platon era una avantajoasă. În rezultat, în noiembrie 2014, Șor a permis scoaterea câtorva zeci de milioane de euro de la Banca de Economii, care ulterior, prin mai multe firme intermediare, ar fi ajuns la Veaceslav Platon.

În urma acestor mărturii ale primarului de Orhei, Procuratura Anticorupție a deschis un dosar penal pe numele lui Veaceslav Platon și acesta a fost dat în urmărire internațională, două zile mai târziu fiind reținut la Kiev. Pe 29 august acesta a fost extrădat autorităților moldovenești.

 

sursă document: omg.md

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. ivan cel groaznic

  Au inceput sa se mince intre ei si se toarna cari mai di cari. Poate ase se va face curatenie, ca in borcanul cu paianjeni. Si vom avea si noi
  libertate si poarta la Europa.

  • Ceban Victoria

   A mai ramas sa fie adusi in MD nemernicii de Gofman si Sagaidac, care au pus si ei umarul la furtul miliardului, dar acum au fugit din tara si o fac pe eroii

 2. alex kooper

  Dapoi de ce Fugea Platon de Moldova nu cumva de realitea pe care Shor acum o dezvaluie!!!

 3. ciubuc ion

  Nu stiu legea cu denunturile,am vazut in presa ca in Romania le scade din pedeapsa,asa ca daca si la noi este asa Shorr mai are de turnat ca sa scape de tot,cel putin doi,daca la fiecare denunt,sa zicem ca ii scade un sfert din pedeapsa,deci cine urmeaza pe lista lui Shorr?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *