Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   După ce autorităţile române au…

După ce autorităţile române au interzis tranzitul avionului în care se afla Rogozin, acesta cere contramăsuri

Vineri, 28 iulie 2017, vicepremierul Rusiei Dmitri Rogozin urma să se întâlnească cu preşedintele R. Moldova, Igor Dodon şi cu liderul rmn, Vadim Krasnoselski.  Autorităţile române însă au interzis tranzitul avionului în care se afla Rogozin. 

Avionul rus alesese ruta Rusia-Belarus-Polonia-Slovacia-Ungaria-România-R.Moldova pentru a evita tranzitarea Ucrainei, stat cu care Moscova are o relaţie tensionată.  

Ulterior, Rogozin a venit cu o replică la adresa autorităţilor române, acuzând că acestea ar fi pus în pericol viaţa pasagerilor de la bordul avionului. „Isprava rușinoasă a românilor și a Guvernului R. Moldova  necesită o analiză atentă și contramăsuri precise”, a spus Rogozin.

https://twitter.com/Rogozin/status/890920429346574336

Pe de altă parte, preşedintele R. Moldova, Igor Dodon a menţionat că „în legătură cu evenimentele provocatoare de la adresa delegației din Federația Rusă, am hotărât, împreună cu liderul de la Tiraspol, dl Vadim Krasnoselski, că nu voi participa la evenimentele de la Tighina/Bender. Ne vom întâlni mai târziu, separat, pentru a continua discuțiile privind apropierea dintre cele două maluri ale Nistrului”.

Totodată, Guvernul R. Moldova a venit cu un comentariu cu privire la aniversarea a 25-a de la încetarea ostilităţilor de pe Nistru. „Suntem nevoiţi să recunoaştem cu regret faptul că multe alte obiective importante fixate în Acordul din 1992 au rămas neaplicate. Cea mai tristă constatare în acest sens este faptul că ţara noastră este nevoită să se confrunte în continuare cu un conflict secesionist care constituie un obstacol serios în dezvoltarea de mai departe a societăţii noastre, generând, totodată, o mulţime de probleme şi dificultăţi pentru oamenii simpli de pe ambele maluri ale Nistrului”, se spune în comentariu.