După ce a fost rechemată din funcție, ambasadoarea R. Moldova în Italia își anunță intenția de a candida în diasporă

Stela Stîngaci, ambasadoarea R. Moldova în Italia, care a fost rechemată din funcție de Guvern pe 26 decembrie, își anunță intenția de a candida la alegerile parlamentare în circumscripția nr.50, unde va candida și Maia Sandu.

Diplomata va candida independent în diasporă și susține că începe colectarea semnăturilor pentru susținerea sa în calitate de candidat la funcția de deputat în Parlament. Ambasadoare a luat această decizie după ce acum câteva zile mai mulți reprezentanți ai diasporei au inițiat o petiție adresată președintelui Igor Dodon prin care îi solicită să nu semneze decretul de rechemare din funcție a Stelei Stîngaci.

„Doresc sincer să-mi pot continua activitatea mea de ambasador pentru a duce mai departe, împreună, lucrurile cu adevărat importante și necesare pentru Comunitatea noastră. Din păcate, până în acest moment, nu am avut careva semnale în această privință din partea autorităților. De aceea, am decis să CER ÎNCREDEREA OAMENILOR. Am decis să inițiem colectarea semnăturilor susținătorilor drept candidat independent la funcția de deputat în Parlament în circumscripția uninominală nr.50, pentru alegerile din 24 februarie 2019. Nu pot și nici nu vreau să renunț la Comunitatea mea cu care am muncit, umăr la umăr, timp de peste 20 de ani. Multe ne-au reușit. Foarte multe, însă, avem încă de făcut. Prea grele sunt problemele noastre, ale celor de aici, de peste hotare, pentru a le lăsa pe seama amatorilor”, a scris Stela Stîngaci pe pagina sa de Facebook.

Stela Stângaci este ambasadoarea R. Moldova în Italia din noiembrie 2013. Potrivit CV-ului de pe site-ul Ambasadei R. Moldova în Italia, Stela Stângaci este licenţiată în drept și în filologie romano-germanică la USM. A făcut studii postuniversitare în relaţii internaţionale la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti după care doctoratul în ştiinţe politice, la Universitatea „La Sapienza” de la Roma, Italia.  Înainte de a fi numită ambasadoare a deținut mai multe funcții în Ministerul de Externe al R. Moldova.

Foto: Facebook/Stela Stîngaci

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Reporter

    Păi pentru această DIVERSIUNE a și rechemat-o Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk din funcția de ambasadoare în Italia. Talpa Iadului Plahotniuk se pricepe foarte bine în DIVERSIUNI și își are DRACII lui peste tot, ca să le facă! Această DRĂCOICĂ bătrână Stela Stângaci pur și simplu a FOST PUSĂ LA ZID. ORI LA DIVERSIUNE, ORI UN GENUNCHI ÎN CURUL EI COLȚUROS DE BABORNIȚĂ. CUI ÎI MAI TREBUE LA ACEATĂ VÂRSTĂ? TALPA IADULUI DE MOLDOVA A RECHEMAT-O DIN FUNCȚIA DE AMBASADOARE ÎN ITALIA ȘI I-A SPUS: ORI? ORI! Cred, că-i fericită, că i-a propus numai asta. Să fi fost mai tânără… Deși cu DRĂCOAICELE astea bătrâne, nu se știe niciodată!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *