Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   După ce a fost în…

După ce a fost în mai multe partide, Nina Costiuc a câștigat al șaptelea mandat de primar ca independentă

Cetățenii din satul Budești au votat-o pe Nina Costiuc pentru a șaptea oară. Ea a candidat independent și a obținut un scor de 52,69%, iar Sergiu Brînza, reprezentantul blocului ACUM, a acumulat 47,31% din numărul total de voturi.

Costiuc este primar al satului Budești din anul 1995. De-a lungul timpului, aceasta a făcut parte din mai multe partide politice, printre care PL, AMN, PLDM, PDM și altele.

La dezbaterile din campania electorală pentru scrutinul parlamentar din 24 februarie, când a candidat la funcția de deputat din partea PDM în circumscripția uninominală nr. 32, i-a fost reproșat faptul că „a schimbat șase partide în șase mandate”. Ea a menționat că dacă PDM trece în opoziție, admite că ar putea părăsi formațiunea.

Contactată de ZdG, aceasta a menționat că a decis să candideze pentru un nou mandat deoarece „am foarte multe lucruri de făcut, să fie un sat cunoscut, cu o imagine pozitivă”, precizând că va colabora cu partidele care „vor să slujească interesele oamenilor”.

Conform declarației sale de avere și interese pentru anul 2018, ea a obținut un salariu de peste 75 de mii de lei. Familia Costiuc deține un teren extravilan și două automobile, Honda CV fabricat și Skoda Octavia, ambele fabricate în 2004, pentru care indică o valoare de doar 50.000 și, respectiv, 30.000 de lei. Anul trecut, familia a donat două case de locuit, alte trei averi imobiliare și două terenuri, rămânând doar cu un teren.

„Sunt niște case mici, bătrânești, în care eu locuiesc și am hotărât să le donez feciorului meu. Dacă voi muri, să nu aibă de umblat pe drumuri. Așa trebuie să facă toți, să ia exemplul meu: cei după 60 de ani să doneze, să nu poarte copiii pe drumuri și să se certe”, a argumentat Costiuc pentru ZdG.

În cadrul turului II al alegerilor locale generale, din numărul total de 384 de primari aleși, 49 au fost candidați independenți, iar 335 – reprezentanți ai entităților politice.