După 32 de zile de proteste, autoritățile lansează un Apel public pentru dialog social

Președintele Parlamentului Andrian Candu, împreună cu șeful statului, Nicolae Timofti și prim-ministrul Valeriu Streleț, au semnat astăzi un Apel public pentru dialog social, prin care fac apel la implicarea clasei politice și a societății civile pentru identificarea în comun a soluțiilor de rezolvare a disputelor și de ieșire din impasul în care se află astăzi R. Moldova.
Autoritățile invită sectorul asociativ civic, clasa politică, mediul academic, asociațiile de creație, partenerii sociali (sindicatele și patronatele) și alți actori publici relevanți să participe la lansarea unui dialog deschis, menit să pună bazele unei platforme comune, pentru a consolida societatea și a crea condiții pentru dezvoltarea stabilă a țării.
„Pentru a demonstra voință și deschiderea în vederea soluționării problemelor constatate, acționând în spiritul responsabilității pentru soarta țării și a cetățenilor săi, noi, ca reprezentanți ai celor mai importante instituții ale statului, vom semna, pe platforma de dialog creată, un Pact social intitulat ‹‹Pentru Moldova››”, se arată în Apelul semnat de primele persoane în stat.
Prima întrunire a membrilor platformei de dialog creată este preconizată peste 6 zile, adică pe 13 octombrie curent.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Simion

  Praf toxic in ochi! Asta e un truc ieftin. Au jefuit poporul, dar ii ofera un pahar de apa chioara, in schimbul reducerii la tacere. Asta nu e vointa politica. Asta e tahicardie politica. Cinstitul Yago si tiranii, nesimtitii, ignorantii, mistocarii apeleaza la toate formele de abuz – fizic, emotional, verbal. Nu-i mai rastignim. Ii lasam sa se sinucida, sa-si canibalizeze capetele. Multi primeasca!!!

 2. =Tenuță Unionistu delaTighina=

  Atenție Mare !
  –––––––––—————
  Toți marii Unioniști din ultimii 25 de ani
  au fost omorâți prin otrăviri, iradieri sau accidente la comandă
  de către teroriștii voroniști dodoniști usatiști roșkiști lucinskiști sneguriști
  din SIS-temul KGB de la Chișinău în tandem cu cel de la Tiraspol.
  Cântăreții Doina și Ion Aldea Teodorovici cântărețul Vlad Gheorghelaș,
  compozitorul Petre Aldea-Teodorovici, etc. vă spun ceva ?
  Actualmente cei mai mari unioniști sunt dirijorul Nicolae Botgros și tânărul Ion Paladi.
  Deci iată că din nou teroriștii rusofoni și trădătorii l-au otrăvit și iradiat de la distanță
  pe marele Nicolae Botgros. Medicii nu pot depista adevărata cauză a maladiei
  căci SIS-temul KGB de ocupație operează cu cele mai sofisticate metode de asasinare,
  metode indepistabile.
  Tot în asemenea mod teroristii i-au calicit pentru toată viața
  pe actorii Gheorghe Urschi și Gheorghe Pârlea, cântăreața Nina Crulicovschi, etc.
  Președintele adormit Timofte știe toate acestea
  dar nu face nimic pentru a salva Marii Unioniști.
  –––––––––––––––––––––––––
  Dacă avem Minte să luăm Aminte la ceea ce vă scriu !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *