Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Duminica protestelor! PD aduce oamenii…

Duminica protestelor! PD aduce oamenii prin aceleași metode

Liderii opoziției parlamentare și extraparlamentare au anunțat pentru mâine, 24 ianuarie, o nouă zi de  proteste împotriva guvernării corupte. Andrei Năstase, liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Igor Dodon, președintele PSRM și Renato Usatîi, liderul Partidului „Partidul Nostru” și-au chemat susținătorii duminică la ora 11, în Piața Marii Adunări Naționale. Potrivit unor surse, și Partidul Democrat mobilizează oamenii pentru a veni la un protest de susținere a noului Guvern, condus de Pavel Filip.

Potrivit unor surse, care au solicitat anonimatul, angajații unei întreprinderi de stat din Chișinău sunt obligați de către conducerea instituției „să iasă mâine la miting în favoarea PD şi a lui Plahotniuc”. Angajații sunt amenințați că-și vor pierde serviciul în caz că nu vor merge la protest. „La ora 11:00, la centrul comercial „Everest”, la ieșire din oras, spre Stăuceni. Toți șefii de secții și toată administrația, aproximativ 30 de persoane.”

Unele date vorbesc și despre mobilizarea oamenilor din regiuni. Astfel, numai din r. Căușeni, la protestul de mâine al PD ar putea veni peste 1000  de persoane, atât cu transportul public, cât și privat.

Precizăm că scu­a­rul Par­la­men­tu­lui a fost rezer­vat pen­tru peri­oada din­tre 19 și 31 ianu­a­rie 2016 de către Aso­ci­a­ţia Obş­tească „Gar­lem”.  Această aso­ci­a­ție este orga­ni­za­to­rul pro­tes­tu­lui Par­ti­du­lui Demo­crat din 13 ianu­a­rie curent.