“Dosar penal privind bănuiala de falsificare a diplomei de bacalaureat a premierului”

Deputatul Liberal Valeriu Munteanu a făcut public răspunsul Ministerului Educaţiei, la solicitarea sa despre actul care i-a permis premierul Chiril Gaburici să se înmatriculeze la Academia de Studii Economice (ASEM). Răspunsul confirmă declaraţiile făcute de Maia Sandu pentru ZdG că documentele referitoare la studiile premierului au fost ridicate de poliţişti, dar şi faptul că a fost deschis un dosar penal pe faptul banuielii de falsificare a diplomei de bacalaureat. De asemenea acest minister nu a putut depista nici un act care ar demostra că premierul deţine un document de absolvire a şcolii medii sau liceu.

“Astăzi am primit un nou răspuns de la ministra Maia Sandu (care din punctul meu de vedere își face meseria cu dedicație și onoare) din care reiese că domnul Gaburici are totuși o diplomă de BAC, doar că acest document „poartă semne de falsificare”, anunţă pe pagina sa de facebook deputatul.

Documentul anexat la acest mesaj anunţă că la data de 24 martie 2015 a fost emisă o ordonanţă pentru ridicarea borderourilor de susţinere a examenelor şi a registrele grupelor academice în care a studiat premierul Gaburici, de la ASEM şi Universitatea Slavonă.

„Din actele prezentate reiese că dosarul penal este deschis pe faptul deţinerii de către prim-ministrul R. Moldova, Chiril Gaburici a diplomei de bacalaureat care poartă semne de falsificare”, anunţă scrisoarea oficială.

Totodată Ministerul Educaţiei anunţă că din informaţiile instituţiei această diplomă nici nu ar exista.

Precizăm că în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Direcţia Urmărire Penală a Inspectoratului General de poliţie ar fi vorba nu de dosar penal ci de un proces penal, o fază premergătoare pentru deschiderea unui dosar.

act gabur act gaburi

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *