Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dorin Chirtoacă: un rezultat pro-europen…

Dorin Chirtoacă: un rezultat pro-europen ar pune capăt și dictaturii pe care o avem la nivelul republicii la alegerile parlamentare

După ce a votat, fostul primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a îndemnat chișinăuienii să facă la fel pentru că numai așa, spune fostul edil, vor avea  „primarul lor”.

„Am votat pentru că îmi pasă și asta îi îndemn pe toți locuitorii Chișinăului: să iasă din casă dacă le pasă. Doar așa putem vorbi despre continuarea dezvoltării europene a Chișinăului, a proiectelor începute. Doar așa putem vorbi despre faptul că locuitorii își au primarul lor, anume prin participare la votare, nu în alt mod”, a declarat Chirtoacă în fața secției de vot.

„Dacă vom avea un rezultat pro-europen, la Primărie nu va fi ușor, dar cel puțin se va merge înainte și vor putea fi continuate proiectele, se va pune capăt și dictaturii pe care o avem la nivelul republicii la alegerile parlamentare. Deci lucrurile vor merge din bine în mai bine treptat, pas cu pas. Dacă avem un rezultat pro-euroasiatic, atunci va fi mai complicat din toate punctele de vedere și vom avea, de fapt, continuarea uzurpării puterii la Primărie deja prin alte scheme împreună cu dictatura de la nivelul central”, a mai declarat Dorin Chirtoacă după ce și-a exercitat dreptul la vot.

Chirtoacă a fost primar de Chișinău din 2007 până-n 2017.

Citiți și: