Doi funcționari electorali, reținuți la postul mixt de control din Varnița de către separatiștii transnistrieni

Doi funcționari electorali, președintele și secretarul biroului electoral al secției de votare nr. 48/10 din or. Anenii Noi au fost reținuți în seara zilei de 21 februarie la postul mixt de control din Varnița. Conform unui comunicat emis de Comisia Electorală Centrală (CEC), cei doi funcționari electorali au fost reținuți de către forțele regimului neconstituțional din stânga Nistrului.

Celor doi funcționari electorali le-a fost retrasă tehnica de calcul ce le-a fost oferită de către CEC pentru organizarea alegerilor.

„Comisia își exprimă îngrijorarea și califică această acțiune drept o provocare și o încercare de destabilizare a situației înainte de ziua alegerilor, inclusiv intervenția în sistemele informaționale deținute de CEC”, se menționează într-o reacție oficială a CEC.

În acest context, Comisia a decis să retragă laptopurile respective din circuit și să înlocuiască tehnica de calcul oferită biroului electoral al secției de votare nr.48/10 pentru desfășurarea acțiunilor electorale în ziua alegerilor.

„Facem apel către comunitatea internațională și misiunile de observatori acreditate pentru monitorizarea alegerilor din 24 februarie curent, către forțele de ordine și Comisia Unificată de Control să ia atitudine față de reținerea celor doi funcționari electorali întru evitarea repetării situațiilor similare ce pun în pericol securitatea cetățenilor Republicii Moldova și buna desfășurare a procesului electoral”, solicită Comisia Electorală Centrală.

Pentru scrutinul parlamentar din 24 februarie, pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului vor fi deschise 47 de secții de vot.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *