Dodon: Un nou acord PSRM-ACUM ar putea fi contrasemnat de președinte

Igor Dodon menționează că blocul ACUM și PSRM sunt „la ultima etapă” de semnarea unui nou acord și, cel mai probabil, va fi contrasemnat de el, „ca suport pentru implementarea acestor reforme”.

Șeful statului, care se declară „liderul neformal al PSRM”, susține că, pe parcursul ultimelor zile, au avut loc „discuții foarte detaliate” despre prevederile noului acord.

Acordul este compus din câteva compartimente și vizează: reforma justiției, politica internă, activitatea în Parlament, alegerile locale și politica externă.

Potrivit lui, „logic” ar fi ca acordul să fie semnat săptămâna viitoare.

Ieri, 13 august, vicepreședintele PAS Mihai Popșoi a precizat că un nou acord între ACUM și PSRM va putea fi semnat după aprobarea Planului de acțiuni al Guvernului.

Socialiștii insistă să fie semnat un nou acord între cele două entități politice. „Comitetul Executiv Politic a menționat că acordul provizoriu cu blocul politic ACUM, semnat la 8 iunie 2019, a fost îndeplinit în cea mai mare parte și a recomandat ca fracțiunea parlamentară PSRM să semneze un nou acord”a anunțat fracțiunea marți, 13 august.

Anterior, deputatul ACUM Octavian Țîcu, care nu a semnat înțelegerea temporară între cele două entități politice, a declarat că un nou acord între ACUM și PSRM nu va fi susținut de foarte mulți deputați.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *