Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon se declară învingător în…

Dodon se declară învingător în turul II, dar cere susținerea lui Voronin, Usatîi și Ciubașenco

Liderul socialiștilor Igor Dodon a calificat rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale din 30 octombrie drept foarte bune, care arată că „populația își doresc o guvernare de stânga” și că este „împotriva celor care au fost la guvernare în ultimii șapte ani”. Totodată, Dodon s-a arătat convins că contracandidata sa, Maia Sandu va pierde în turul II.

„Guvernarea cu toate metodele sale, cu tot instrumentariul, nu a putut să obțină un scor mai bun pentru candidata sa, candidata oligarhilor Maia Sandu, decât 38%, chiar utilizând toate resursele administrative. Noi cu toții înțelegem că dacă pe stânga era să fie un singur candidat, obțineam victoria din primul tur. Eu sunt ferm convins că maia Sandu va pierde în turul II”, a declarat Dodon.

În același timp, Dodon a cerut pentru turul II susținerea „colegilor de stânga”, liderului PCRM, Vladimir Voronin, președintelui PN, Renato Usatîi și candidatului PN în scrutinul prezidențial, Dumitru Ciubașenco,pe care i-a îndemnat să uite conflictele și ambițiile.

„Mă adresez electoratului de stânga. Stimați colegi, prieteni, concetățeni, noi suntem mult mai mulți în Republica Moldova, hai să ne consolidăm forțele. De ce dreapta se poate uni, dar stânga nu? Măcar acum, în fața pericolului. Mă adresez în primul rând lui Usatîi, Voronin, Ciubașenco, să lăsăm ambițiile, conflictele care au fost. Dacă noi vom lupta între noi, va câștiga Plahotniuc și americanii!”, a declarat acesta.