Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon: Recunosc, PSRM a înaintat…

Dodon: Recunosc, PSRM a înaintat politic un candidat la Curtea Constituțională

Șeful statului, Igor Dodon, declară că este nemulțumit de activitatea unor miniștri din Guvernul Sandu, menționând că „vreo doi – trei ar trebuie să plece” din Legislativ. Totodată, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, președintele a precizat că la această etapă nu s-a discutat încă despre anumite remanieri în cabinetul de miniștri, iar astfel de discuții nu vor fi până la alegerile locale.

„Să nu se supere cineva din Guvern pe mine când îi critic. Dacă aș vrea, eu pot să-i critic așa că nu se mai ridică de jos. Le dau vreo două torpede așa cum știu eu și se termină lucrul foarte repede. Dar noi doar continuăm să menținem și să susținem această majoritate parlamentară cu 35 de deputați. Noi nu am cerut demisia miniștrilor, demisia nimănui, cu toate că doi-trei ar trebui să plece de acolo. Eu vin cu critici, pentru că știți cum: bate șaua să se priceapă…nu-i frumos să spui față de Guvern, dar este un proverb moldovenesc”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Întrebat despre realizările Guvernului Sandu în cele o sută de zile, șeful statului a vorbit despre „scoaterea unor instituții de sub influența oligarhilor care au fost anterior”, drept rezultat al majorității parlamentare, despre restabilirea relațiilor cu partenerii externi și stabilitatea social-financiară internă.

În cadrul aceleiași emisiuni, Igor Dodon a recunoscut că Partidul Socialiștilor a înaintat politic un judecător la Curtea Constituțională.

„PSRM a delegat politic o persoană la Curtea Constituțională (CC). Trebuie să recunosc, pentru că atunci când s-a luat decizia de a delega acele două locuri pentru Curtea Constituțională, doi judecători să fie numiți politic, ceea ce eu eram împotrivă. Stăteam împreună cu colegii de coaliție și am spus că nu e corect și trebuie să îi votăm la Curtea Constituțională pe cei care au câștigat concursul, pentru că atunci, cu ce suntem noi mai buni?”, a spus Igor Dodon, referindu-se la numirea de către Parlament a lui Vladimir Țurcan și a Domnicăi Manole la CC, deși în cadrul concursului organizat pentru desemnarea a doi judecători au câștigat alte persoane.