Dodon: R.Moldova a primit statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Euroasiatică

„R. Moldova este prima țară care a obținut statutul de observator pe lîngă Uniunea Economică Eurasiatică (UEE)”, a anunțat luni seara (14 mai), președintele Igor Dodon. Șeful statului susține că propunerea a venit din partea președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, și a fost „susținută unanim de liderii țărilor membre ale UEE. „În afara de domnul Putin, este vorba de președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, președintele Kîrgîzstanului, Sooronbay Jeenbekov, dar și primul ministrul Armeniei, Nikol Pașinyan”, scrie Dodon.

„După anunțarea acestei decizii, am ținut un discurs la ședința Consiliului eurasiatic economic suprem și le-am mulțumit șefilor statelor-partenere pentru încredere. Totodată, am subliniat că cooperarea și mai strînsă a Moldovei cu Uniunea Economică Eurasiatică este solicitarea majorității cetățenilor noștri și drept interes național obiectiv. De aceea, obținerea statutului de observator ne va permite să colaborăm cu mai mult succes cu țările UEE în domeniul comerțului, agriculturii, industriei, IT, economiei digitale și în multe alte sfere economice. În final, mi-am exprimat siguranța că în realitatea de azi doar dialogul și cooperarea economică reciproc avantajoasă, politica externă echilibrată poate asigura dezvoltarea stabilă și menținerea statalității a R. Moldova”, a continuat Igor Dodon.

Președintele întreprinde o vizită la Soci unde participă la ședința Consiliului Suprem Economic Eurasiatiс în calitate se invitat special.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Reporter

    Chestia asta cu “R.Moldova a primit statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Euroasiatică” monstrul mancurt Dodon a gândit-o împreună cu oligarhul! Adică aveți grijă, dacă n-o alegeți la primărie pe plahotnuicika Silvia Radu, vedeți ce vă așteaptă? Uniunea Asiatică! Fiți vigilenți, stați drepți și votați-o pe plahotniucikă! Nu și ce dacă a furat cu Union Fenosa, făcând averea de zeci de milioane pe spinările voastre gheboase? Voi doar sunteți moldoveni și trebue ca cineva să vă călărească! Ori oligarhul, ori Șor, ori plahotniucika Silvia Radu!

  2. Lider Moldovan

    Ori toți împreună! Da deștept mai iești! Dacă te prinde oligarhul o s-o încasezi pentru toți!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *