Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon, pe urmele lui Usatîi

Dodon, pe urmele lui Usatîi

Primăria Chișinău a emis o declaraţie de presă privind intenţia de a desfăşura o acţiune de protest cu sisterea circulaţiei transportului pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe data de 15 octombrie 2015
În declarație se spune că, la 12.10.2015, Partidul Socialiştilor a depus, în cancelaria Primăriei municipiului Chişinău o declaraţie prealabilă, prin care informează despre intenţia de a organiza, pe 15 octombrie, în scuarul Parlamentului, o acţiune de protest. Organizatorii solicită redirecţionarea transportului public de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi sistarea circulaţiei pe artera principală a oraşului, pe data de 15 octombrie 2015, între orele 12.00 – 18.00.
În context, Primăria municipiului Chişinău face următoarele precizări:
1. Acţiunea de protest planificată pentru data de 15 octombrie 2015, în forma anunţată de organizatori, cu sistarea circulaţiei transportului pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, încalcă Legea privind întrunirile. Or, în cazul oricăror acţiuni publice, inclusiv întruniri, organizatorul întreprinde toate măsurile necesare pentru a nu crea inconvenienţe disproporţionate participanţilor sau trecătorilor;
2. Prin această acţiune, organizatorii vor periclita circulaţia transportului public, iar locuitorilor Chişinăului le va fi încălcat dreptul de a se deplasa pe străzile oraşului.
3. Primăria Chişinău va depune o cerere de chemare în judecată, pentru a interzice desfăşurarea acţiunii de protest cu sistarea circulaţiei transportului pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt.