Dodon: „Moldova are nevoie de un „svarșic” și tractorist bun”

Igor Dodon, șeful statului, a mers într-o vizită privată în Italia, unde s-a întâlnit și cu cetățenii R. Moldova stabiliți acolo. Dodon a îndemnat părinții prezenți la eveniment să nu-și mai dea copii la studii în instituții superioare de învățământ, ci la specialități tehnice, pentru că „în Moldova, un „svarșic”, un tractorist bun lipsește”.

„Problema cea mare de la noi este că părinții care lucează peste hotare trimit bani copiilor ca aceștia să învețe de economist, jurist, etc. Dar Moldova nu are nevoie de atâția economiști. Avem nevoie de un tractorist bun. Mai bine decât să-i învățați în instituțiile superioare, învățați-i profesii tehnice. Asta solicită economia R. Molodva”, a declarat Dodon.

Menționăm că Igor Dodon este de profesie economist. În CV-ul lui, la rubrica „studii” este menționat:

 • Universitatea Agricolă de Stat din Moldova: facultatea de economie;
 • Academia de Studii Economice din Moldova: facultatea de management; Institutul Naţional de Management: facultatea de drept economic;
 • Doctor în ştiinţe economice, cu teza de doctor în management.

Autoarea video-ului: Oxana Cazacu


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

11 comentarii

 1. ivancelgroaznic

  „în Moldova, un „svarșic”, un tractorist bun lipsește”.

  Se traduce in limbazhul anilor ’50, pi kind cu tselinA in Kazahstan.
  She rupe shi distruge traktoristu , indeplinind ukazaniile partidului, o sa repare “svarschikul” .

  Ashe este setat creeru lu Dodon, cu zhuma di sekol in urma, dizhaba toate ” studiile” lui ikonomice.
  Ca nu e studi , doara spoiala shi shpaga comunista impinsa , ca sa ia cartonu cu diploma.

 2. lelea

  Pai lasa sa-i trimita pe feciorii lui la Scoala profesionala ca ii asteapta cu usile deschise sa devie tractoristi si sudori.Cin il impiedica s-o faca? Un tractorist si sudor bun are si un loc de munca asigurat.

 3. tolea mereuta

  Un economist amestecat cu drept si management ne spune ca tara nu are nevoie de economisti,ca sa se poata fura curand inca un miliard,Dodon fiind doctor in economie plagiator ne trimite la tractoare,probabil cum era si taicasau,ca mama este profesor si o face de ras,dar cand moldovenii din Italia i-au zis in fata ca a castigat prin frauda si fara voturile lor din Italia,pt,ca nu l-au votat,tov,Dodon i-a facut instigatori,iar preotii care ii luau apararea au fost criticati ca se baga in politica si le este interzis,dar Dodon minte ca cei din Italia l-au primit cu caldura…critica,,,

 4. lelea

  Dodoane, aprofita de lipsa de tractoristi si trimite-ti copii la SPTU ! In sfirsit au posibilitatea sa devie si sudori ! Ce astepti? Da exemplu poporului !

 5. Indignatus

  Moldova are nevoie de oameni deștepți și cu studii. Are nevoie și de un președinte “normal” da nu de un tontalau că Dodon.

 6. Indignatus

  Moldova are nevoie de oameni deștepți și cu studii. Are nevoie și de un președinte “normal” da nu de un tontalau că Dodon.

 7. Tatiana

  Taman ca tractoristii au ramas in tara,cine a venit in Italia?Medicii, invatatorii,tineri cu studii superioate,dar tractoristii,n-au ce face cu porumbul racoltat,cu poama si cu merele,poate pe undeva mai cumpara cineva,cu doi banuti,niste prune,dar MUNCA care a depus-o si cheltuielile,nu si le rascumpara…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *