Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon merge să comemoreze moartea…

Dodon merge să comemoreze moartea lui Eminescu de ziua nașterii poetului

Președintele R. Moldova, Igor Dodon merge astăzi să depună flori la bustul poetului Mihai Eminescu, intenționând să comemoreze 127 de ani de la moartea poetului, deși se împlinesc 167 de ani de la nașterea acestuia, în timp ce la 15 iunie se vor împlini deja 128 de ani de la trecerea în neființă a lui Mihai Eminescu. Încurcătura a fost tirajată prin comunicatul remis de către Serviciul de Presă al președintelui în care se spune că “Igor Dodon, împreună cu consilierii prezidențiali va depune flori la bustul poetului Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 127 de ani de la trecerea în eternitate a poetului”. La scurt timp însă, socialiștii au corectat eroare și au venit cu un nou comunicat de presă, conținea informații corecte.

Astfel, președintele pro-rus va merge să depună flori la bustul poetului care spunea că „suntem români și punctum” și că  “a rosti numele Basarabia e una cu a domina contra dominației rusești”. (Opere, Volumul X)

„Drepturile noastre asupra întregii Basarabii sunt prea vechi şi prea bine întemeiate, pentru a ni se vorbi cu umbră de cuvânt de onoarea Rusiei angajată prin tratatul de Paris. Basarabia întreagă a fost a noastră, pe când Rusia nici nu se megieşa cu noi, Basarabia întreagă ni se cuvine, căci e pământ drept al nostru”, spunea Eminescu.

La o zi de la învestitura în funcția de șef al statului, Igor Dodon a schimbat limba română în „limba moldovenească” pe site-ul Președinției. Ulterior, acesta a decis să retragă cetățenia R. Moldova lui Traian Băsescu și revocarea ambasadorului R. Moldova la București, care a declarat că “disputa din jurul cetăţeniei lui Traian Băsescu nu poate zdruncina ansamblul relaţiei bilaterale dintre România și Moldova, iar decretul semnat de preşedintele Igor Dodon ar putea fi declarat neconstituţional”.

Citiți și :

Domn’ președinte, nu călcați în picioare valorile poporului român