Dodon merge într-o vizită de lucru în SUA. Va rosti un discurs la tribuna Adunării Generale a ONU

Igor Dodon anunță că întreprinde o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, care va dura o săptămână și va include mai multe evenimente la New York.

„Evenimentul cheie este discursul pe care îl voi rosti de la tribuna Adunării Generale a ONU. Voi vorbi despre problemele și realizările R. Moldova, despre particularitățile politicii interne și externe, despre perspectivele de soluționare a conflictului transnistrean și multe altele”, a spus Dodon.

Acesta a mai menționat că la New York va avea întrevederi bilaterale cu mai mulți lideri din străinătate și reprezentanți ai conducerii americane, dar și cu cercuri de afaceri.

„Consider această vizită drept una din cele mai importante în anul curent din punct de vedere al promovării politicii externe echilibrate”, a mai spus Dodon.

Recent, șefa Executivului de la Chișinău, Maia Sandu s-a aflat într-o vizită oficială de două zile în SUA, împreună cu alți membri ai Cabinetului de miniștri și a avut întrevederi cu asistentul special al președintelui SUA și membru al Consiliului Național de Securitate, Tim Morrison, congresmenii Pete Olson și David Price și consiliera prezidențială Ivanka Trump.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *