Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon merge într-o vizită de…

Dodon merge într-o vizită de lucru în SUA. Va rosti un discurs la tribuna Adunării Generale a ONU

Igor Dodon anunță că întreprinde o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, care va dura o săptămână și va include mai multe evenimente la New York.

„Evenimentul cheie este discursul pe care îl voi rosti de la tribuna Adunării Generale a ONU. Voi vorbi despre problemele și realizările R. Moldova, despre particularitățile politicii interne și externe, despre perspectivele de soluționare a conflictului transnistrean și multe altele”, a spus Dodon.

Acesta a mai menționat că la New York va avea întrevederi bilaterale cu mai mulți lideri din străinătate și reprezentanți ai conducerii americane, dar și cu cercuri de afaceri.

„Consider această vizită drept una din cele mai importante în anul curent din punct de vedere al promovării politicii externe echilibrate”, a mai spus Dodon.

Recent, șefa Executivului de la Chișinău, Maia Sandu s-a aflat într-o vizită oficială de două zile în SUA, împreună cu alți membri ai Cabinetului de miniștri și a avut întrevederi cu asistentul special al președintelui SUA și membru al Consiliului Național de Securitate, Tim Morrison, congresmenii Pete Olson și David Price și consiliera prezidențială Ivanka Trump.